Selim GÖKEL'in yazdığı "Akkaya" konulu köşe yazısında bir paragraf da Niğde Üniversitesini eleştirmişti.
 
Sitemiz yazarı Selim GÖKEL Akkaya çevre kirliliği konusunda “ Niğde’de Kokunun Kaynağı ve Çözümü” başlıklı bir köşe yazısı yazmıştı. Bu uzun yazının sadece bir paragrafında Niğde Üniversitesinin “Akkaya  Çevre Kirliliği “ konusunda duyarsızlığından dolayı haklı olarak eleştirmişti.
(Yazı Burada Tıklayın)
 
Bu eleştiri köşe yazısı bu güne kadar sorgulanmayan, eleştirilmeyen,  Niğde Üniversitesi yönetimini öyle şaşırtmış ki… Niğde’nin bütün gazetelerine Borhaber.net’i kınayan, aşağılayan, ötekileştiren  tam sayfa ilanlar verildi.
(İlanlar Burada Tıklayın)
 
Bu ilanlara  yine Selim GÖKEL köşesinden net şekilde "Ne Var Bunda?" başlıklı yazısı ile  yanıt verdi
(Burada Tıklayın)
 
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ, BORHABER.NET’E ERİŞİMİN ENGELLENMESİNİ TALEP ETTİ
 
“Akkaya”  konulu yazının ardından Niğde Üniversitesi  Avukatları Selim GÖKEL’in bu köşe yazısını gerekçe göstererek  Borhaber.net’in erişimini engellemek için aynı gün  Niğde Savcılığına başvurdular.
 
Bugün mahkeme sonucu elimize geçti. Mahkeme Niğde Üniversitesi’nin  Borhaber.net’in erişiminin engellenmesi talebine Üniversite de ders gibi okutulacak gerekçe ile RED kararı verdi.
 
Akkaya yazısı Niğde Üniversitesi yönetimini neden bu kadar kızdırdı…
 
İŞTE YÜCE MAHKEMENİN RED KARARININ GEREKÇESİ
 
“GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ
 
Demokratik toplumlar temel hak ve özgürlüklere dayanan toplumlardır. Bu tür toplumlarda Devletin görev temel hak ve özgürlükleri korumak ve geliştirmektir. Temel hak ve özgürlükler arasında düşünce ve kanaati açıklama özgürlüğünün önemli bir yeri bulunmaktadır. Bu özgürlüğün kullanılabilmesi için en önemli yollardan birisi de basındır.
 
Geneli ilgilendiren yada ilgilendirmesi gereken tüm olaylar hakkında, haklı objektif ve gerçekleri yansıtacak biçimde aydınlatmak, çeşitli sorunlar üzerinde kamuoyunu düşünmeye çağıracak tarzda tartışmalara açmak, onu toplumsal ve siyasal oluşumlar üzerinde gerçeğe uygun bilgiler ile donatmak, yöneticileri eleştirmek, uyarmak ve bu yöntemler ile denetlemek, ayrıca içinde yaşadığı toplumun sorunları konusunda bireyi bilinçlendirmek durumunda olan basına bu ödevleri yerine getirirken bir takım hakları tanınmıştır. Bunlar bilgi edinme, yayma, eleştirme, yorum yapma ve eser meydana getirme hakları olduğu göz önünde bulundurulduğundan talebin reddine dair aşağıdaki karar verilmiştir”

 
Burcu ÇOPUR
Borhaber.net
Genel Yayın Yönetmeni

****
Editör: TE Bilişim