Bu gece 01:00 saatlerinde Akdeniz'de 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstütüsü'nün bildirdiğine göre 31 Temmuz 2015 günü gece saat 01:00 saatinde Akdeniz merkezli 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Aynı saatlerde Kırşehir Mucur merkezli deprem meydana geldi ancak onun büyüklüğü 1.9 olarak belirlendi. 

Bazı okurlarımız depremin Niğde'den de hafif şekilde hissediğini belirtti. Niğde ve Bor'da deprem korkusu yaşayan bazı aileler evlerinden çıktı ve geceyi  parklarda geçiriyor. 

Güncelleme 02:00

Merkez üssü Akdeniz olan özellikle Mersin,  Adana, Osmaniye, Gaziantep, Hatay illerinde  hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem, vatandaşların sokağa dökülmesine neden oldu. Yaklaşık 10 saniye boyunca  binaları sallanan vatandaşlar, paniğe kapılıp parklara ve sokaklara çıktı. Deprem nedeniyle sokağa çıkan birçok kişi de geceyi araçlarında geçireceklerini söyledi. 
 
Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.2 olarak açıkladı. Akdeniz’e kıyı birçok ilde hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim