İŞÇİ SINIFININ MÜCADELESİNE İNANAN BİR YÜREK,

VEYSEL OKTAY
 
 
    Günler en acı ölüm haberleriyle birlikte yaşanıyor. Sarı Vedat, Vedat Bayram Ağabeyi trafik kazası sonucu kaybetmeyi kabullenemezken bir büyük acıyı da Veysel Oktay yoldaşımızın trafik kazası sonucu ölüm haberini almakla yaşadık.
 
    Veysel Oktay eğitim emekçisi olarak göreve başladığı ilk günden yaşama gözlerini yumduğu son ana kadar Eğitim Sen örgütlülüğü içerisinde yer almış, üyesi olduğu sendikaya öğrencilik yıllarında tanıştığı siyasal kimliği üzerinden katkı sunmuş, yaşamın her alanında örgütlü kimliği ile öne çıkmış biri olarak 1995’li yıllarda tanıdım.
 
    Eğitim Sen örgütlülüğü içerisinde bir dönem aynı yönetim kurulunda beraber çok yakın çalışma arkadaşlığı yaptık. Hemen, hemen her yönetim kurulu toplantısından çıkan kararların yaşama geçirilmesi için verdiği çaba, çıkacak kararlarda işçi sınıfının genel mücadelesine uygunluk ilkesini kendine düstur edinmesiyle öne çıkan Veysel Oktay arkadaş’ın zamansız ölümü ailesini, arkadaşlarını, yoldaşlarını ve elbette ki öğrencilerini tarifsiz acılara sevk etti.
     Bir insan düşünün ki tüm yaşamını örgütlü mücadelenin başarısına adamış olsun ve fakat hiç yok yere trafik kazasında yaşamı son bulsun. Acımızın büyüklüğü ölümümü kabullenmemize engel oluyor. Defin törenine katılan yoldaşlarının ve aile yakınlarının hemen hepsinin ortak acısı bu zamansız ölümün yaşanmışlığı değil, iyi bir evladı, samimi bir yoldaşı kaybetmenin ortak acısıydı.
 
     Veysel Oktay Lisede okuduğu yıllarda tanıştığı Emek siyaseti içerisinde olsun, eğitim emekçisi olarak çalışmaya başladığı günden itibaren üyesi olduğu sendikamız Eğitim Sen içersindeki kadro duruşuyla olsun sınıf mücadelesine kesintisiz bir biçimde hizmet vermiş bir yol arkadaşımızdı.
 
     Veysel Oktay mütevazı kişiliğiyle, alçakgönüllülüğüyle tam bir “halk adamıydı.” Cenaze törenine Antep, Hatay, Adana, Tarsus, Kayseri ve Mersinden gelen yoldaşlarının ortak görüşü “işçi sınıfı mücadelesine bağlılığı ve bu uğurda verdiği örgütlü mücadeledeki kararlılığı” yönünde olan Veysel Oktay’ın sendikamız önünde yapılan cenaze töreninde söz alan yoldaşının yaptığı konuşmada söylediği “bir insan düşünün ki işçi sınıfı mücadelesine ve onun partisinin ideallerine tüm benliğiyle yaşamı boyunca bağlı kalsın ve aynı zamanda iyi bir baba, iyi bir öğretmen ve gönülden yapmacıksız bir halk adamı olsun. Tüm bu saydığım özellikler şu an burada yatan yoldaşımızın kişiliğinde birleştirdiği özellikler olması açısından bizce çok önemlidir.”
 
     “Onun işçi sınıfı mücadelesine olan inancı ve samimi katkıları bize örnek olsun, yıldızlara uğurladığımız bu günde onun aziz hatırası önünde partili yoldaşları olarak bir kez daha söz veriyoruz inandığı tüm değerleri ve verdiği mücadeleyi daha, daha yukarı çıkaracağız” sözlerde anlamını bulduğu gibi devrimciler hayata gözlerini yumsalar bile devrimci mücadele gidenlerin  , yıldızlara uğurlananların anılarına yakışır bir biçimde kesintisiz devam edecek olmasıdır.
 
      Sendikamız önünde yapılan törende olsun, defnedildiği Hacıbeyli Kasabasında yapılan törenlerde olsun onun örgütçü yapısı ve işçi sınıfı mücadelesine olan inancına vurgu yapılması Veysel Oktay arkadaşımızın bize bıraktığı en büyük mirası olması bakımından gerçekten önemlidir.
 
      Veysel Oktay mücadeleci kimliği ve işçi sınıfına olan inancıyla bizlere yıldızlardan yol göstermeye devam edecek. Biz arkadaşları, yoldaşları onun bıraktığı yerden verdiği mücadeleyi büyütüp çoğaltmak için Veysel Oktay’ca çalışmaya, alanlarda sloganlarımızı haykırmaya kesintisiz devam edeceğiz.
 
      Onu kaybetmenin verdiği acıdan oluşan şu anki gözyaşlarımız bu gün akıp toprakla buluşuyor. Bu buluşmadan yeni, yeni mücadele filizleri oluşacağına dair inancım kesindir.Veysel Oktay sen rahat uyu.Yoldaşların ve mücadele arkadaşların olarak sınırsız ve sömürüsüz bir dünya özlemi için verdiğin mücadeleyi daha da çoğaltarak vermeye devam edeceğiz.Seni mücadelemizde ve verdiğimiz sınıf savaşımında her daim yaşatacağız.