Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın imzasıyla Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararla, 57 ilin valisi değişirken 16 vali merkeze çekildi.

Niğde'de  23 Nisan coşkuyla kutlandı Niğde'de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Resmi Gazetede yayınlanan atama kararına göre Niğde Valiliğine Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Cahit Çelik atanırken, Vali Mustafa Koç ise Ağrı Valisi olarak atandı.

Iğdır Valiliğine ise hemşerimiz İstanbul Zeytinburnu İlçe Kaymakamı  Ercan Turan atandı. 

1979 Niğde Doğmulu Vali Ercan Turan  Ortaöğretimini Niğde Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Niğde barosunda avukatlık stajını yaparken 2002 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak 04.02.2003 tarihinde Nevşehir Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Görev Yaptığı Yerler

Bor Kaymakam Refikliği yanı sıra Çiftlik, Altunhisar, Yalıhüyük ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. 03.11.2004 tarihinde gönderildiği İngiltere-Leicester da “The University of Leicester” bünyesinde 1 yıl süre ile İngilizce dil eğitimi alarak yurda döndü ve müteakiben açılan kaymakamlık kursuna çağırılıp başarılı bir şekilde kursu tamamlamıştır. İlk görevine çektiği kura sonucu Adana –Tufanbeyli’ de 14.04.2006 da başlamıştır.

İçişleri Bakanlığının 28.09.2007 tarih ve 2007/9316 sayılı Müşterek Kararnamesi ile Çelikhan İlçesi Kaymakamlığına atanmıştır. Ardında Zeytinburnu Kaymakamlığı görevini yürütürken bu akşam yayınlanan kararname ile Iğdır Valiliğine atandı. 

Editör: Selim GÖKEL