Engelli ve yaşlıların Aile Hekimliğinde Özbelde mevkiinde bulunan Sağlıklı Hayat Merkezinde Sağlık Hizmeti veren 61 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde engelli rampası ve asansör çilesi çözüm bekliyor.

Niğde merkez Aşağı Kayabaşı Mahallesi Özbelde mevkiinde bulunan Sağlıklı Hayat Merkezinde Sağlık Hizmeti veren 61 Nolu Aile Sağlığı Merkezinin engelli rampası olmadığı gibi engelli asansörünün de hizmet vermemesi muayeneye gelen engelli ve yaşlı vatandaşlar zorluk yaşıyor.

Niğde’de dolu yağışı tarım arazilerine zarar verdi Niğde’de dolu yağışı tarım arazilerine zarar verdi

WhatsApp İhbar hattımızdan ulaşan vatandaşlar 61 Nolu Aile Sağlığı Merkezinin engelli rampasının olmadığı gibi binadaki engelli asansörünün de bir süredir çalışmadığını dile getirerek hastaların ve engellilerin zorluk yaşadıklarını belirtti.

Vatandaşlar “Sağlık ocağına gittiğimizde yürümekte zaten zorlanıyoruz. Birde Asansör çalışmayınca yürüyerek çıkmak zorunda kalıyoruz. Özellikle yaşlılarımız çok zorluk çekiyor. Asansörün bir an önce yapılarak tekrar faaliyete geçmesini istiyoruz” diyerek yetkililere seslendiler.

61 Nolu Aile Sağlık Merkezi bir yıldır tedavi için geldiğini söyleyen Hatice Dere, dizlerinden 7 Mayıs’ta protez ameliyatı olacağını söyleyerek; “O kadar zorlanıyoruz ki. Ben görüyorum benden daha yaşlı olanlar var. Bebekli Anne ve bebek arabalı anneler var yaşlılar var. Bizler engelli olarak bu merdivenleri çıkmakta zorlanıyoruz. Bur da asansör var ama önünde koskocaman bir taş koymuşlar. Asansör arızasının yapılamayacak bir durumu yok! Hepimizin evinde asansör var. Bu durum bizi çok rahatsız ediyor. Büyüklerimizden ve yetkilerden Bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi

Hatice Dere devamında, “Bende buradaki hastaların sözcüsü olarak; benim gibi engelli hastaların rahatça tedavi olup evlerimize dönmek istiyoruz” dedi.

A D O 5578

Editör: Selim GÖKEL