Mütevelli heyet seçimleri yapıldı Mütevelli heyet seçimleri yapıldı

Programa İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Nihat Özkök, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, Niğde Gazeteciler Birliği Başkanı Hayrettin Yenel, Küresel Gazeteciler Konseyi Niğde İl Temsilcisi Şerife Türkeş ve basın mensupları katıldı. 
Vali Mustafa Koç, 24 Temmuz’un tarihi sürecinden bahsederek başladığı konuşmasında basın çalışanlarının her koşulda kamuoyunu bilgilendirmek için özveri ile çalıştığını vurguladı. Vali Koç, demokratik toplumlarda basının tarafsızlığının önemine değinerek şunları söyledi; “Çağdaş ve demokratik toplum yaşamının en önemli özelliklerinden birisi de bağımsız ve tarafsız bir basının varlığıdır. 1946 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilere bir günün armağan edilmesi gerektiği üzerine bir düşünce geliştirmiş ve II. Meşrutiyetin ilan tarihi olan 24 Temmuz 1908 gününde mutabık kalınmıştır. Çünkü, II. Meşrutiyet’in ilan edilmesinin ertesi günü gazeteciler, ilk defa gazetelerini sansür memurlarına göstermemişlerdir. Bu sebeple 24 Temmuz’un, ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanmasına karar verilmiştir. 24 Temmuz 1908 tarihi, Türk basınında sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması adına basın tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisidir.
Ülkelerin gelişmesinde çok önemli bir yere sahip olan basının; halkı bilgilendirme, kamuoyu oluşturma gibi birçok önemli işlevleri vardır. Basın dünyasında çalışan ve emek veren gazetecilerin yağmurda, çamurda, zaman zaman ise canını dahi tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmaları takdire şayandır.”
15 Temmuz 2016 tarihinde hainler tarafından gerçekleştirilmek istenen alçak darbe girişiminin seyrinin değiştirilmesinde basının önemli bir görev üstlendiğini belirterek sürdürdüğü koşuşmasında Vali Mustafa Koç;  “Ülkemizin ve şehrimizin gelişimi, halkımızın bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basınının çok önemli katkıları bulunuyor. Bunu ülke olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminde bizzat gördük. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı, medya üzerinden tüm halkımıza duyuruldu. Basın mensuplarının sorumlu davranmaları ve halkı bilgilendirmeleri, alçak darbe girişiminin bertaraf edilmesinde etkin rol oynadı. Bu nedenle çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek; toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, kişilik haklarına saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmesi son derece önemlidir.
 Bu duygu ve düşünceler ile başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, basın şehitlerimiz ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize sağlıklı bir ömür temenni ediyorum. Basında sansürün kaldırılışının 115. yıl dönümünde, sorumlu gazetecilik anlayışıyla görevlerini en güzel şekilde yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.” dedi.
Program günün anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi.