Niğde Valisi Cahit Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve beraberindeki heyetle birlikte Konaklı Beldesi ile Hüyük Mevkii arasında 501 hektar alanda kurulması planlanan ve alt yapı çalışmalarının başladığı Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi, yüklenici firma yetkililerinden yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Mütevelli heyet seçimleri yapıldı Mütevelli heyet seçimleri yapıldı

Niğde Kayseri yolu Konaklı köyü yakınlarına, yapımı devam eden Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi alt yapı çalışmalarını yerinde inceleyerek; yetkililerden bilgi alan Vali Cahit Çelik, Niğde’nin parlayan yüzü olacak olan Niğde 2. OSB’nin tamamlanmasıyla birlikte 10 Bin Kişiye yakın vatandaşa yeni istihdam alanlarının açılacağını belirtti.

Niğde merkez Konakla Beldesi ile Hüyük Mevkii arasında 501 hektar alanda kurulumuna başlanan ve altyapı ihalesi gerçekleştirildikten sonra ilk kazması Mayıs ayından vurulan Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Çelik; “Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Niğde İl Özel İdaresi ortaklığında kurulan ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca kuruluş protokolü onaylanan N2OSB’de çalışmalar başladı. 501 hektar alanda 147 parsel olarak düzenlenecek 2. Organize Sanayi Bölgesinde yol, içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve YG-AG elektrik şebekesini kapsayan altyapı ihalesinin 269 milyon 900 bin TL bedelle tamamlanarak yer teslimi yapıldığını belirterek, altyapı işinin 2024 yılı içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti. 

Editör: Selim GÖKEL