Bolkarlardan taşınan karla kayak yapma keyfi! Bolkarlardan taşınan karla kayak yapma keyfi!

Vee Hayvancilik Organize Sanayi Bolgesi Onaylandi H34622 F9Cc8

Manşetteki bu fotoğraf eşliğinde NiğdeBor Tarıma Dayalı İhtisas Bölgesi’nin müjdesini vermiştik.  Tarım Bakanlığı hizmet binası önünde, dönemin Ak Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu, Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, dönemin Ak Parti İl Başkanı Ömer Kılıç hep birlikte sevinçle müjde vermişlerdi.

 Bizde “ Son yılların en güzel haberi – Müjde budur”   manşetiyle yayınlamıştık.  Bu fotoğraf ile ilişkili haber burada tıklayın.

Bakın ne demişsiniz;

"Niğde-Bor Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi  tüzel kişilik kazanmış olduğunu müjdelemekle bahtiyarız. Toplam 20.000 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak yeni Organize Sanayi Bölgemizde kapasiteleri 50 ila 500 baş arasında değişen toplam 128 işletmeyle birlikte biyogaz tesisi, entegre et tesisi, yem tesisi, hayvan sağlığı merkezi ile ticari ve sosyal donatılarla, asgari 400 kişilik ek istihdam oluşturularak ilimiz ekonomisine önemli bir canlılık kazandıracaktır. 

Bölgede yıllık 12.000 Ton kırmızı et üretimiyle beraber il ekonomisine yılda 55 Milyon dolarlık ek hasıla artışı sağlanmış olacaktır. İlimiz hayvancılık ve tarım sektörü için çok önemli bir kilometre taşı olan yeni organize sanayi bölgemizin ilimiz Niğde’ye ve ülkemize hayırlı olmasını…. “

Ne oldu o zamandan bu zamana bir arpa boyu yol alınmadı. Bir çivi çakılmadı.

Tarım Hayvancılık Besi OSB için genel bütçede 1 lira ayrılmadı. Yapılması gereken gerçekten sadece 1 lira bütçe konulması idi. Çünkü 1 lira bile olsa OSB’nin  varlığı, devam ettiği sabitleşir. Bugün ekonomik kriz var, yatırımlara yeterli para konulmaz ama yarın olur yeterli bütçe ayrıldı.

Bu OSB’nin çıkış fikrinden bugüne kadar takip eden biriyim. Onlarca haber yaptık bu noktalara kadar geldi. Yılmaz Şimşek valinin, Mustafa Koç valinin büyük emekleri var. Şuan ki valimiz Cahit Çelik’in de konu ile ilgili olduğunu kendisinin geçmiş konumu ve şuan ki izlenimlerimden biliyorum. Bürokrasi bu güne kadar bu OSB konusunda güzel işler yaptı. Bakanlık Onayı ile tüzel kişilik kazandı. Bundan sonraki iş-takip siyasetçinindi. 

Yerel siyasetçi ne için var? Fotoğraftakiler! Hanginiz “Bu Tarım Hayvancılık Besi OSB vardı ne oldu ya?” diye düşündünüz. Vekilinize sordunuz? Şimdi hepiniz tekrar başkanlığa adaysınız. 

. Milletvekili ne için var? Sayın Profesör Doktor Cevahir Uzkurt bey,  siz tam da bu alandan geldiniz. Gerek adaylığınızda, gerekse seçilmenizden mutlu olmuştuk. Bütçe görüşmeleri sırasında sadece 1 ay komisyonlarda ilinizin yatırımlarını takip edemez miydiniz? Ekonomik kriz var, yatırımlar sekteye uğradı,  tamam  ama,  süreklilik için 1 lira bile olsa ödenek ayırtamaz mıydınız? Veya bizim bilmediğimiz başka hususlar var, süreç devam ediyorsa neden Niğde Bor Tarıma Dayalı İhtisas Bölgesi için açıklama yapmıyorsunuz? Burada durum nedir?

İllaki, devleti bu şekilde beklemek de zorunda değiliz. Çeşitli iştiraklerle, katılımla, taliplilerin katkıları ile bir başlangıç yapılır sonrasında devletten talep edilebilirdi. Bunun yollarını ve usüllerini siyasetçiler daha iyi bilir!

Niğdeli, bir “Niğde Havaalanı Vakası” daha mı yaşayacak!. Devlet onay vermiş, müdürü bile atanmış… Eee…

Bu konuyu biz yazmasak inanın böyle bir OSB var mı? Yok mu? Unutulup gidecek.

Tarım ve  hayvancılık konusunda hakikaten bir numara olan CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer bey bütçe komisyonlarında bulundu. Sorduğu, sorguladığı, katkıladığı bütün konuyu basınla paylaştı ama bu konu yok!.

CHP’de yeni yapılanma ardından bizzat parti tarafından gölge Tarım Bakanı olarak isimlendirilen CHP Genel Başkan Yardımcısı olan eski Niğde İl Başkanı Erhan Adem bey… Tarım konusunda Yozgat’a, Tokat’a Osmaniye’ye gitmeyin… Buyrun,  size bir konu…

...

Unutulan, unutturulan, sessiz zavallı Niğde…

...

Bütün her şey 2013 deki bir toplantı da istemekle başladı. Bütün her şey 2013 deki bir toplantı da istemekle başladı.

Niğde-Bor Hayvancılık OSB için büyük umut Niğde-Bor Hayvancılık OSB için büyük umut

Niğde'nin Tarıma Dayalı Entegre Sanayisi Neden Yok? Niğde'nin Tarıma Dayalı Entegre Sanayisi Neden Yok?

Tarım Bakanlığı: ​ Tarım-Sanayi Kümelenmesi Bor’da Gerçekleşiyor. Tarım Bakanlığı: ​ Tarım-Sanayi Kümelenmesi Bor’da Gerçekleşiyor.

Niğde’ye Tarım ve Hayvancılık Üniversitesi kurulsun Niğde’ye Tarım ve Hayvancılık Üniversitesi kurulsun

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin yeri belirleniyor Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin yeri belirleniyor

Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde sona gelindi Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde sona gelindi

Niğde-Bor Hayvancılık OSB için büyük umut Niğde-Bor Hayvancılık OSB için büyük umut

BOR’a Hayvancılık ve Organize Sanayi  isteniyor BOR’a Hayvancılık ve Organize Sanayi isteniyor

Niğde için Tarıma dayalı organize sanayi başvuru yapılmamış Niğde için Tarıma dayalı organize sanayi başvuru yapılmamış

Vee...  Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Onaylandı Vee... Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Onaylandı

Whats App Image 2021 07 28 At 18.28.47 2

Editör: Selim GÖKEL