Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandalın katılımıyla "Akademisyen Buluşması - TÜBİTAK Proje Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu'nun moderatörlüğünde gerçekleşen programda, Prof. Dr. Hasan Mandal akademisyenlere yönelik TÜBİTAK proje destek programları hakkında bilgilendirme sunumu ve akademisyenlerin destek programlarına ilişkin sorularını yanıtlamasıyla devam etti.

"Kısa Bir Zamanda İkinci Kez Sizlerle Birlikteyiz"

Ömer Halisdemir Üniversitesinde yaklaşık bir ay önce katıldığı programda Niğde’ye bir Bilim Merkezi açılacağının müjdesini veren Mandal, Bilim merkezinin kurulması protokolüne imza atmak için geldiği Niğde’de Üniversitesinde akademisyenlerle buluştu.

“Niğde'de bilim merkezi kurmak için sözleşmenin altına imza atacağız. Buraya gelmişken sadece imza atıp gitmeyelim, hocalarımızla bir daha etkileşim sağlayalım istedik.” diyen Başkan Mandal, konuşmasının devamında "Kısa zaman içinde buraya ikinci kez geliyorum. Misafirperverliklerinden dolayı Rektör Uslu’ya ve katılımlarından dolayı siz akademisyenlerimize teşekkür ederim.” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kütüphane Haftasında Öğrencilerine Ödül Verdi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kütüphane Haftasında Öğrencilerine Ödül Verdi

"Araştırma Üniversitesinden Ziyade Araştırma Yapan Üniversite Olmak"

Üniversitenin son iki buçuk yıldır gerek akademik yayın gerekse bilimsel araştırma projeleri  faaliyetlerinde her geçen yıl bir önceki yıldan daha fazla yayın ve projeler yaparak gelişimini devam ettirdiğini belirterek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu “Bu süreçte hedefimiz araştırma üniversitesinden ziyade araştırma yapan üniversite olmak. Biz üniversitenin gerçek niteliğini ortaya koymak istiyoruz. Bunlar da ancak sizler gibi değerli bilim insanlarıyla gerçekleşir.” dedi. 

Konuşmasının sonunda bilimsel projelerimizle ilgili sayısal veriler aktaran Rektör Uslu, TÜBİTAK Başkanı ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Program, soru cevap bölümünün akabinde hediye takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

Editör: Selim GÖKEL