İç Anadolu Gazeteciler Cemiyeti "Yılın En İyileri"ni seçti. Törende Semerkand Şirketler Grubu da iki ödül birden aldı.




Geçtiğimiz hafta Ankara'da düzenlenen bir törenle İç Anadolu Gazeteciler Cemiyeti "Yılın En İyileri"ni seçti. Törende Semerkand Şirketler Grubu da iki ödül birden aldı.



İç Anadolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen törende Yılın En İyileri seçildi. Cemiyet, Radyo Onbeş'e "Yılın Radyosu" ödülünü verirken Semerkand dergisine de "Yılın Dergisi" ödülünü verdi. Ödülleri Semerkand TV genel müdürü Murat Gürbüz aldı.





Radyo Onbeş'in İstanbul'un fethinin 550.yılında, 29 Mayıs 2003 tarihinde yayın hayatına ulusal olarak başladığını dile getiren Semerkand TV genel müdürü Murat Gürbüz 128 verici istasyonuyla Türkiye'nin yaklaşık % 90'ına hitap ettiğini ve her biri sahasının uzmanı onlarca programcısı ve deneyimli kadrosuyla kültürel yayıncılık alanında önemli bir boşluğu doldurduğunu belirtti. Daha önce de bir çok ödül alan Radyo Onbeş'in İç Anadolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından dile getirildiği gibi değerlerimize sahip çıkan bir yayıncılık anlayışını benimsediğini söyledi.

Semerkand dergisinin dini-tasavvufi kimlikli aylık bir dergi olduğunu da vurgulayan Gürbüz, derginin Din ve tasavvufa dair meseleleri popüler bir üslupla yayınladığını belirtti. Gürbüz sözlerine şöyle devam etti; "Polemiğe, tartışmaya girmeyen, toplumdan her kesimin rahatlıkla okuyabileceği bir tarza sahip. Ahlâk konularıyla herkesçe paylaşılabilecek sorunları işliyor ve çözüm önerileri sunuyor. Din ve tasavvufa dair makalelerin yanı sıra denemelere, gündeme ilişkin bilgi ve yorumlara, tarih ve mizah yazılarına da yer veriyor." Semerkand dergisinin ilk sayısının 60 bin trajla başladığını da hatırlatan Gürbüz derginin şu an trajının 170 binin üzerinde olduğunu da söyledi.



Anlamlı Gerekçeler



Ödül gerekçeleri de oldukça özel ve anlamlıydı. 1999 yılından beri yayın hayatına devam eden ve Türkiye'nin en fazla okunan tasavvufi dergisi Semerkand'a verilen ödül için "Her eve bir alim göndererek bozulmaya yüz tutan ahlaki değerlere sahip çıkma hususunda" gerçekleştirilen çalışmalar gerekçe olarak gösterildi. Kurulduğu günden beri neredeyse her yıl bir ödüle layık görülen Radyo Onbeş içinse "değerlerimize sahip çıkarak" yapılan "seviyeli ve ilkeli radyo yayıncılığı" gerekçe olarak gösterildi.



Editör: TE Bilişim