Mersis’e Eklenen Yeni Modüllerle Birlikte Ticari İşlemler Daha Hızlı, Güvenli Ve Kolay Gerçekleştirilecek Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (Mersis) Crf Kapsamındaki En Prestijli Ödül Olan Crf 2023 İnovasyon Mükemmellik Ödülünü Aldı.

Ticaret Bakanlığı olarak özellikle günümüz ticari ekosistemine uyum sağlayarak, teknolojinin sunduğu imkanlardan yararlanıp hizmetlerimizi dijital ortama taşıyarak vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet sunma amacıyla, ülkemizde hızlı, kolay ve güvenli bir ticari ortam tesis etme hedefimize ulaşmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. 

“Ticari İşlemlerin Daha Hızlı, Kolay ve Güvenli Bir Şekilde Yürütülmesi için MERSİS’e Yeni Modüller Eklendi”

Ticaret Bakanlığı bünyemizdeki Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), devletimizin ve kamu hizmetlerimizin dijital dönüşümünde kilit öneme sahip temel bilgi sistemleri arasında yer almaktadır.  İç ticaretin dijitalleştirilmesi çalışmaları neticesinde, MERSİS işlemlerinin kapsamı genişletilmiş, ve paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde elden başvuru ihtiyacını ortadan kaldıran ve bunun yanında ticari hayatı kolaylaştıran pek çok yeniliğe imza atılmıştır. Dijitalleştirme çalışmaları kapsamında; “Bakanlık Temsilcisi Modülü”, “E-Belge Uygulaması”, “E-İlan Uygulaması”, “Mevzuat Modülü”, “Ticaret Sicili Müdürlükleri Randevu Modülü”, “Yetki Kabul Modülü”, “Yönetim Kurulu Kararı Modülü”, “Genel Kurul Kararı Modülü” ile birlikte e-devlet kapısına entegre edilen pek çok hizmet devreye alınmıştır.

MERSİS Mobil Uygulama Devreye Alındı

29.12.2023 tarihinde devreye alınan MERSİS Mobil Uygulama ile vatandaşlarımızın işlemlerini kolaylaştıracak bir diğer önemli yeniliğimiz olarak hayata geçirilmiştir. Mobil uygulama ile tüm şirket, ticari işletme ve şube kuruluş başvuruları ve bu başvuruların takibi telefon, tablet gibi mobil cihazlar üzerinden yapılabilecektir.
 
MERSİS Mobil Uygulama ile kuruluş işlemleri dışında; Şirket ve ticari işletmelerin ünvanı, adresi, sermayesi, yetkilileri gibi temel bilgileri sorgulanabilecek. Sahibi, ortağı veya yetkilisi olunan şirket ve ticari işletmelerin bilgilerine doğrudan ulaşılabilecek. Vatandaşlarımız rızaları dışında kimlik bilgileri kullanılarak bir şirkette ortak veya yetkili olmalarının engellenmesi amacıyla ilave bir tedbir olarak kimlik numaraları üzerine kısıt ekleyebilecek, Yetki kabul işlemleri elektronik ortamda kolaylıkla yapılabilecektir.

Okullarda Millî İşletim Sistemi PARDUS Yaygınlaştırılacak Okullarda Millî İşletim Sistemi PARDUS Yaygınlaştırılacak

MERSİS’e, Uluslararası Alanda En Prestijli Ödüllerden 2023 İnovasyon Mükemmellik Ödülü


İç ticaretimizin güvenli ve hızlı bir şekilde düzenlenmesi, işlemlerin rahat ve kolay yapılması amacıyla yapılan çalışmalar ve eklenen yeniliklerle birlikte MERSİS’in başarısı uluslararası alanda da tescillenmiştir. MERSİS “Yönetim Kurulu Kararı Modülü” ve “Genel Kurul Kararı Modülü” dünya genelinde 61 üye ülkenin ticaret sicili işlemlerinden sorumlu kamu otoritelerinden oluşan “İşletme Sicilleri Forumu - CRF” (Corporate Register Forum) tarafından CRF kapsamındaki en prestijli ödül olan CRF 2023 İnovasyon Mükemmellik Ödülü’ne layık görülmüştür. İç ticaretin dijitalleşmesine, ticari işlemlerin daha hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde yürütülmesine, vatandaşlarımıza daha nitelikli ve hızlı hizmet sunulmasına katkı sağlayan çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Editör: Selim GÖKEL