İTÜ ARI Teknokent’in yeni nesil girişimcilerin yetişmesine olanak tanıyan İTÜ Çekirdekprojesinin final etabı olan Big Bang etkinliğinde girişimci firmalar toplam 1 milyon TL değerindeki ödülden pay almaya çalışacak. 14 Kasım’da gerçekleşecek etkinlikteyarışacak

firmalar arasında yer alan GreenCoat, doğal maden karışımının fiziksel ve kimyasal özelliklerinden yararlanarak ürettiği prekast blok ile yeşilin kaybolduğu kentlerde sürdürülebilir yeşilliği sağlayacak.


Greencoat Kurucu Ortağı Pınar KesimGreenCoat’un iç ve dış mekânda, yatay ve dikey yüzeyde; topraksız, minimum su ve bakım ile düşük maliyetli yeşil alanlar oluşturmak için ideal olduğunu belirtirken şu değerlendirmede bulunuyor: “Elde ettiğimiz doğal maden ve tohum karışımının özelliklerinden faydalanarak hayata geçirdiğimizGreenCoat esasen ekolojik, çevre dostu bitkilenebilme yeteneğine sahip bir blok taştır. Bu projeyle hedefimiz kent içindeki mevcut yeşil alan miktarını artırmaya yardımcı olmak. Öte yandan GreenCoat biyoçeşitliliği sağlıyor, hava kirliliğini azaltıyor, karbon döngüsüne yardımcı oluyor. Kurulduğu alanda yapı cephesini koruyor, iç mekanlarda havayı temizliyor. Tabii psikolojik açıdan da sakinleştirici bir etki yaratıyor.”


GreenCoat’un enerji tasarrufu sağlayarak maliyetlerin düşürülmesine de destek olduğunu belirten GreenCoat kurucu ortaklarından Mehmet Cemil Aktaş ise “GreenCoat’un diğer faydaları ise iç mekan sıcaklığını düzenlemesi ve ılımlı bir mikro-klima oluşturması. Akustik bariyer görevi üstlenerek ses kirliliğini önlemesi. Gündelik hayata sunduğu tüm artı değerlerden ötürü GreenCoat’un önümüzdeki yıllarda sürdürülebilir yeni nesil kaplama malzemeleri alanında öncü bir ürün olarak uluslararası arena da kendine yer bulacağını düşünüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim