Niğde Valiliği Proje Destek ve Uygulama Birimi tarafından hazırlanan, Ahiler Kalkınma Ajansı 2015 yılı Teknik Destek Programı kapsamında başarılı görülerek uygulamaya hak kazanan“Basın Yayın ve Medya Fotoğrafçılığı Eğitimi” isimli eğitim 20 Ocak 2016 tarihinde başladı.
 
İki gün sürecek olan eğitim Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde gerçekleşmekte ve    Eğitim,  Niğde Üniversitesi’nin deneyimli öğretim elemanları tarafından verilmektedir.

Proje ile bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek olunacaktır. Kamu kurumları yerel ve bölgesel kalkınmaya destek olacaklardır.

Projenin hedefleri; Niğde ili kamu kurumları basın bürosunda çalışan memurların vizyonunu arttırmak, basın ve medya fotoğrafçılığında bilinci arttırmak, sosyal medyanın daha aktif ve doğru kullanılmasını sağlamak, kamuoyuna daha hızlı doğru ve güvenilir haber sunmak ve halkın haber okuma düzeyini arttırmaktır. Eğitime katılan memurların vizyon sahibi olarak kendilerini daha da geliştirmeleri, yeni cihaz ve materyalleri kullanmaları, sosyal medyayı daha fazla ve etkin bir şekilde kullanmaları, diğer hedeflerdir.
 
Editör: TE Bilişim