İlk olarak WiDi'nin nedir ve nasıl çalışır? Bu soruya cevap arayalım.
WiDi, Intel'in kendi kablosuz görüntü aktarma teknolojisidir diye kısaca tanımlayabiliriz. Bu teknoloji sayesinde Intel yeni nesil Core i3, i5 ve i7 Intel HD grafik kartı bulunan dizüstü bilgisayarlarda HD (720p) kalitesinde kablosuz görüntü aktarımı mümkün.
Peki bu sistem nasıl çalışıyor? Bu sistemin çalışması için altı şeye ihtiyacınız var.
Bu teknolojiyi destekleyen Intel Core i3, i5, i7 ve Intel HD grafik kartlı bir dizüstü bilgisayar.
Advanced-N 6200, Advanced N + WiMax 6250 ve Ultimate N6300 wireless PCIe adaptörlerden herhangi biri.
 64 bit Windows 7 (Muhtemelen Windows Vista da destekleniyor ama bunu onaylatamadık. Windows XP desteği ise belirsiz ama muhtemelen bu sistem XP'yi desteklemiyor.)
HD TV
Bu sistemle uyumlu bir alıcı. Bu alıcılar henüz Türkiye'de satılmıyor fakat Intel, bu alıcıları Türkiye'ye de getirmek için çalışıyormuş. Alıcıların yurtdışı fiyatı 100 Dolar.
Bu teknolojinin çalışması için Intel'in geliştirdiği ücretsiz indirilebilen My WiFi Technology yazılımı.
Yukarıda saydığım tüm teknolojilere sahipseniz, Intel'in kablosuz görüntü aktarma teknolojisini kullanabileceksiniz. Peki, bu sistem nasıl çalışıyor verimli mi? Bu sistem ile oyun oynayabilir miyim?
 
Ne yazık ki, bu sistem anlık görüntü aktaramıyor, ufak bir gecikme söz konusu. O yüzden WiDi ile oyun oynamayı unutun ama film izlemek ve masaüstü bilgisayar kullanımı için sorunsuz.
Evet, bu sistem gayet verimli 720p çözünürlükte görüntü gayet güzel ve akıcı; herhangi bir aksama, takılma, görüntü bozukluğuna şahit olmadık. Ayrıca, Intel'in WiDi teknolojisinin 1080p görüntü aktarabilmesi için de çalıştığını ve 2011'de WiDi'ye 1080p desteğinin gelebileceğini öğrendik.
Son olarak bu sistem ile ses aktarımı da mümkün. Intel'in uygun alıcıları ne zaman Türkiye'ye getireceğini merakla bekliyoruz.
 
 
 
Editör: TE Bilişim