Niğde’den Koray Aydın’a tam destek Niğde’den Koray Aydın’a tam destek

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde, seçmenlere hukuki anlamda yardımcı olması amacıyla hazırladığımız Türkiye Barolar Birliği (TBB) Seçmenler İçin Hukuk Rehberi web sitemizde yayımlandı.


Seçmenin tanımı, kimlerin nerelerde oy kullanabileceği, seçim kurullarının oluşumu, seçim ve sandık çevresinin tanımlarına yer verilen rehberde, seçim sürecine ilişkin kural ve yasakların yanı sıra seçim kurullarının kesin olmayan kararlarına kimlerin nasıl itirazda bulunabileceğine ilişkin bilgiler yer alıyor.

TBB MÜŞAHİTLER İÇİN SEÇİM REHBERİ YAYIMLANDI

TBB Müşahitler İçin Seçim Rehberi web sitemizde yayımlanarak kullanıma sunuldu.

Tüm yurttaşlarımızın online olarak ulaşabildiği rehber basılı olarak 81 ildeki Barolara ve TBMM'de temsilcisi bulunan siyasi partilere gönderilecek.

Barolar tarafından sandık görevlilerine dağıtılabilecek olan rehberde, müşahitlerin seçim günü olan 31 Mart sabahı itibarıyla yapmaları gerekenleri anlatan sandık başı görev kontrol listesinin yanı sıra 33 ayrı konuda şikayet dilekçeleri şablonları yer alıyor.

Rehberde yer alan dilekçe şablonları, sandık başında müşahitler tarafından kolayca koparılıp boşlukları elle doldurularak anında işlem yapmak üzere kullanılabilecek şekilde hazırlanmış bulunuyor. Sandık başında en sık rastlanan sorunları içeren dilekçelerin yanı sıra, öngörülmesi mümkün olmayan diğer konularda kullanılmak üzere, konusu belirtilmemiş dilekçe şablonu sayfaları da Rehber'de yer alıyor. 

TBB Seçmenler İçin Hukuk Rehberi: 

https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/tbb-secmenler-icin-hukuk-rehberi-web-sitemizde-yayimlandi-84639 

TBB Müşahitler İçin Hukuk Rehberi: 

https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/tbb-musahitler-icin-secim-rehberi-yayimlandi-84640

Editör: Selim GÖKEL