Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde BAP Yönergesi Bilgilendirme Etkinliği Düzenlendi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde BAP Yönergesi Bilgilendirme Etkinliği Düzenlendi

2022-2023 eğitim öğretim yılında Yeşilgölcük Şehit Osman Turgut Orta Okulu adına yapılan başvuru sonucunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Erasmus+ akreditasyon okulu olarak seçilerek Portekiz’de bulunan Agrupamento De Escolas De Sancho II okuluna giderek yurtdışında eğitim öğretim ve öğrenim deneyimleri kazanmalarını sağlandı.

Konu hakkında Yeşilgölcük Şehit Osman Turgut Orta Okulu tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şu şekilde; 2022-2023 eğitim öğretim yılında okulumuz adına yapılan başvuru sonucunda okulumuz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Erasmus+ akreditasyon okulu olarak seçilmiştir. Bu seçkin fırsatı elde eden okulumuz, eğitimde uluslararası iş birliği ve kültürel değişimi teşvik etmeyi hedeflememektedir. Bu yıl Portekiz’de bulunan Agrupamento De Escolas De Sancho II okuluna öğrencilerimiz Ravza ÖZDEN, Elif ÜNLÜLER ve Hasan CANİŞ ile İngilizce Öğretmenimiz Oktay UZUN misafir olarak katıldılar. Bu özel program, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yurtdışında eğitim öğretim ve öğrenim deneyimleri kazanmalarını sağlayarak, onları global vatandaşlıkla tanıştırmıştır. Ayrıca Avrupa’nın farklı eğitim sistemleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olma, yeni diller öğrenme ve farklı kültürleri deneyimleme fırsatı sunmuştur. Gezi sırasında öğrenci ve öğretmenlerimiz Portekizli eşitleriyle etkileşim kuracak, ortak eğitim projeleri üzerinde çalışacak ve eğitimde yenilikçilik konusunda bilgi alışverişinde bulunacaklardır. Bu deneyimi onların kişisel ve profesyonel gelişimlerine katkıda bulunarak, gelecekteki eğitim faaliyetlerine yeni bir perspektif getirecektir. Okulumuz Erasmus+ programının bir parçası olarak bu tür uluslararası projeleri desteklemeye ve öğrencilerimizle öğretmenlerimize dünya standartlarında eğitim deneyimleri sunmaya devam edecektir” denildi.

433134976 1626802098061076 8759726478421027229 N

Editör: Selim GÖKEL