Yaz kapıdayken hepimizin derdi kışın aldığımız fazla kiloları vermek ve çıkıntı yapan göbeğimizi yok etmek. İşte size karnınızdaki yağlarınızdan kurtulmanızın yöntemleri!

Suyunuzu daima yanınızda taşıyın

İster kilo vermeye çalışın, ister karın yağlarınızı eritmeye, ne amacınız olursa olsun daima yanınızda su taşıyın. Vücudunuzu nemli tutmak son derece önemlidir. Ayrıca düzenli olarak su içmek, şekerli ve gazlı içeceklerden de uzak durmanızı kolaylaştıracaktır.

Tabağınız renkli olsun

Öğününüz ne kadar renkli olursa o kadar sağlıklıdır. Tabağınızı mutlaka renkli sebzelerle doldurun.

Fast foodu bırakın

Abur cubur (fast food) karın yağlarınızdan kurtulurken en büyük düşmanınız olacaktır. Ne kadar çekici ve lezzetli hatta ekonomik olurlarsa olsunlar, bol miktarda kalori içerdiklerini unutmamalısınız. Üstelik bu kaloriler doğrudan problemli bölgelere yani karın ve popoya gider! Fast food yerine salata ve sebzeye yönelin.

 

Gazlı içecekleri bırakın

Bir bardak gazlı ve şekerli içecekte, büyük bir boy muzdakinden çok daha fazla kalori vardır. Vücut bu kalorileri nasıl yakacağını bilemez ve sonuçta karın yağları olarak size geri dönerler.

Ağırlık kaldırın ve koşun

Karın yağlarınızı yakmak için hayatınızın sonuna kadar mekik ve şınav çekmeniz gerektiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Ağırlık kaldırmak ve koşmak da karın yağlarınızdan kurtulmanızı sağlarlar.

Yemekten önce bir bardak su için

Eğer susuzsanız daha çok yemek yersiniz. Bu nedenle, aşırı yemenin önüne geçmek için, yemekten hemen önce bir bardak soğuk su içip, birkaç dakika bekleyin.

yaza ince girmenin yolları Yaza İncecik Girin

Günde 5 küçük öğün tüketin

Günde 3 büyük öğün tüketmek yerine, 5 küçük öğün tüketin. Hafif bir kahvaltı, öğlen öncesi atıştırması, hafif bir öğle yemeği, öğleden sonra atıştırması ve dengeli bir akşam yemeği yiyin. Küçük porsiyonlar sizin aç hissetmenizi engelleyeceklerdir.

Tartıyı boşverin

Tartılmayı boşverin. Sanıldığının aksine tartı size yardımcı olmaz. Biz kadınların aylık doğal döngüleri vardır ve bu sırada vücudumuz zaman zaman şişer. Ayrıca yağsız kaslarınız artar ve karın yağınız erirken hafif de olsa kilo almış gibi görüneceksiniz. Bu nedenle siz tartıyı tamamen boşverin.

Doğru duruşa sahip olun

En baştan kilo vermiş gibi görünmek istiyorsanız işte size bir ipucu; karnınızı içeri çekin ve omuzlarınızı geriye atın, başınızı yukarı kaldırın ve doğru duruşla kilo vermiş gibi görünmenin keyfini hemen çıkartın.

Yüzün

Karın yağlarınızdan kurtulmanın en iyi yollarından biri yüzmektir.

Ters mekiği deneyin

Eğimli bir bankın üzerine uzanın ve yarım mekik çekin. Banka tam uzanmayın yarısına kadar geriye yatın ve sonra kalkın. Bu, ters mekik çektiğinizde kullandığınız kasları kullanmanızı sağlar.

Kahvaltıyı asla atlamayın

Karın yağlarına sahip olmanızın en büyük nedenlerinden biri kahvaltı etmemeniz olabilir. Uyanınca yemek yemediğiniz zaman vücudunuz açlık moduna girer ve metabolizmanızı yavaşlatır. Bu nedenle sabah uyanıp metabolizmanızı harekete geçirmek için kahvaltı etmek çok önemlidir.

Yemeklerinizi yavaş yiyin

Yemek yerken küçük lokmalar almaya ve yavaşça çiğnemeye alışın. Böylece daha az kalori alır ve fazla yemek yemezsiniz. Çünkü siz yemeğinizi yerken, mideniz de beyninize doyduğunuzun sinyalini gönderir ve doyduğunuzun daha erken farkına varabilirsiniz.

Daha çok uyuyun

Günde 7-8 saat uyku uyumazsanız sağlıklı beslenmek ve spor yapmak için ihtiyacınız olan enerjiyi alamazsınız. Sürekli yorgun olan insanların metabolizmasının daha yavaş çalıştığını araştırmalar da kanıtlamıştır.

Alkol alımını tamamen kesin

Alkolün karaciğer üzerindeki etkileri nedeniyle vücudunuzun doğal yağ yakıcı sürecini yavaşlatma etkisi vardır. Arada bir 1 kadeh kırmızı şarap içmenizde bir sorun yok ama kokteyl içerek bütün çabalarınızı çöpe atmamalısınız.

Tuz tüketimini azaltın

Fazla tuz tüketmek, vücudunuzun su toplamasına ve karın kısmınızın şişmesine neden olur.

Kendi yemeğinizi kendiniz hazırlayın

Yemeğinizin ne kadar sağlıklı olduğuna ancak bu şekilde emin olursunuz. Kilonuza dikkat ederken ya da karnınızdaki yağlardan kurtulmaya çalışırken yapılacak en akıllıca hareket kendi yemeğinizi kendinizin hazırlamasıdır.

Unutmayın, fazla kilolardan kurtulmak ve dümdüz bir karına sahip olmak için sabır gerekir. Sağlıklı beslenin, egzersiz yapın ve kararlı olun. İyi sonuçlar alacağınızdan eminiz!

Editör: TE Bilişim