Niğde 6. Kitap Fuarı Açıldı... İlk Gün Ziyaretçi Akını Niğde 6. Kitap Fuarı Açıldı... İlk Gün Ziyaretçi Akını

Sanatın ve tarihin sanatseverler ile buluşmasında önemli adımlar atan, sanat ve gezi tutkunlarını bir araya getiren Sanatla Randevu, her ay planlanan birçok etkinlikle benzersiz deneyimler yaşatmaya devam ediyor. Sanatla Randevu, 8-10 Aralık tarihleri arasında düzenlediği Lyon gezisinde katılımcılarına benzersiz bir deneyim yaşattı.

Ayşe Kaynarcalı öncülüğünde hayata geçirilen Sanatla Randevu, sanat aşıklarını, sanatın kökleriyle tanıştıran bir oluşum görevi üstlenmeye devam ediyor. Sanatla Randevu, sanatı ve gezerek keşfetmeyi sevenleri bu kez de Fransa’nın güneyine Lyon’a uzanan bir yolculuğa çıkardı.

Tarihi milattan önceye kadar uzanan Rhone ve Saone nehirlerinin ortasında Fourviére tepesinin eteklerine kurulan Lyon şehri, her yıl muhteşem bir festivale ev sahipliği yapıyor. Sanatla Randevu, tiyatro sanatçısı Fehmi Karaaslan eşliğinde 8-10 Aralık tarihleri arasında düzenlediği gezi ile Lyon Işık Festivali’nde katılımcılara benzersiz bir deneyim yaşama fırsatı sundu.

Lyon gezisi boyunca sanat ve gezi tutkunları, Lyon şehrinin tarihine tanıklık etti. Katılımcılar şehrin her bir noktasını gezerken aynı zamanda tiyatro sanatçısı Fehmi Karaaslan eşliğinde şehrin, müzelerin ve eserlerini tarihini öğrendi. Sanat ve gezi tutkunlarının bir araya geldiği Lyon gezisinde katılımcılar gezi boyunca İsa'nın annesi Meryem'e şükranlarını ifade etmeyi amaçlayan popüler bir etkinlik olan Lyon Işık Festivali’nde unutulmayacak bir deneyim yaşadılar.              

Ayşe Kaynarcalı ve Sanatla Randevu gezileri hakkında daha detaylı bilgi almak için https://sanatlarandevu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Selim GÖKEL