İç giyimden dolayı rahatsız olursak bu davranışlarımıza, günlük yaşantımıza kadar her ortamda etkisini gösterir.

Doğru iç çamaşırı seçimi konusunda Vakıf Gureba Hastanesi’nden Dermatoloji Klinik Şefi Doç. Dr. Nahide Onsun, yaptığı açıklamada, bazı kadınlarda iç çamaşırının lastik yerinin deriyle temas ettiği bölgede kaşıntı veya kızarıklık meydana geldiğini vurgulayarak, “Bu sebeple kişiler, neye alerjilerinin ve hangi iç çamaşırların kendilerine uygun olduğunu önceden belirlemeli. Ayrıca, iç çamaşırların vücudu rahat ettirecek nitelikte olmalarına dikkat etmek gerekir. Çamaşırların vücudu sıkması durumunda, o bölgedeki yağ dokusunda bazı kayıplara yol açabilir. Bunun yanında, baskı oluşan deri bölgelerinde temastan dolayı egzama gibi rahatsızlıklar meydana gelebilir” dedi.

İç çamaşırı alırken pamuklu kumaşları, renklendirmede doğal renkler kullanılan çamaşırı ve dar olmayan modelleri tercih etmeliyiz. Bizi sıkan ve içinde rahatsız olmamıza neden olan çamaşırlardan uzak durmalıyız. Alerjik bir yapıya sahipsek çamaşırın yapıldığı kumaş çok önemlidir. Vücut ölçülerimize bakarak bize en uygun boyuttaki çamaşırı seçersek içinde rahat edebiliriz.
Ten rengimize göre tercih yapmakta fayda var. Özellikle beyaz pantolonun altına giymek için. İç Çamaşırda kullanılan malzemeye dikkat etmemiz gerekir. İpeksi string bir külot pantolonların ya da ince eteklerin altında oldukça hoş durabilir. Bunun dışında kıyafetlerinize göre iç çamaşırı seçmenizde fayda var. Örneğin açık renk giyinmeyi seviyorsanız koyu renkte iç çamaşırlarından uzak durun. 

http://www.bizkadinlar.com/saglik/dogru-ic-camasiri-secimi-h874.html



Editör: TE Bilişim