Türkiye’de birçok tarım ürününde söz sahibi olan tarım kenti Niğde’de hasat dönemi sona erdi. Ülke genelinde Patates üretiminde birinci, Fasulye, Lahana ve Elma üretiminde ikinci sıra da yer alan Niğde’de hasat dönemi bitti.

Türkiye’de tarımsal üretimde birçok üründe ülkemizde ilk sıralarda kimi ürünlerde ise ilk 10 arasında yer alan Niğde’de hasat sezonlarının sonuna yaklaşılırken çiftçiler bu yıl rekolte ve fiyatlardan memnun. Tarım kenti olan Niğde birkaç üründe Türkiye’de ilk 10 arasında yer alırken bazı ürünlerde ise ilk 50 il arasında yer almaktadır.

CHP’li Adem; AKP'nin tarım politikaları enflasyonu artıracak! CHP’li Adem; AKP'nin tarım politikaları enflasyonu artıracak!

Niğde’de birçok tarım ürününde hasat sezonunun sona erdi kimi ürünlerde ise hasat sezonunun bitmek üzere olduğu şu günlerde ürünlerden elde edilen rekolteden ve fiyatlarından çiftçilerin memnun olduğu öğrenildi.

Tarım kenti Niğde’de üretilen tarım ürünleri hakkında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; “ tarımsal ürünlerimizde hasatlarımız birçok üründe tamamlanırken, birkaç ürünümüzde ise tamamlanmak üzere. Niğde 2023 yılında tarım alanında bereketli bir sezon geçirdi. Türkiye’de patates üretiminde söz sahibi olan ve birinci sırada olan ilimizde bu yıl 760 bin ton patates rekoltesi elde edildi.  Elma da ise 550 bin ton, lahanada 130 bin tonun üzerinde, Domateste 203 bin ton rekolte elde edilirken fasulyede ise 70 bin ton rekolte elde edildi. Hem üreticimiz açısından hem de tüketicimiz açısından üretilen tarımsal ürünler memnuniyetini görüyoruz.

 Niğde tarımsal anlamda her zaman gelişimi yüksek olan ve potansiyelini sonuna kadar kullanan bir il. Hem üretilen üründen hem de katile açısından Türkiye’nin sayılı illeri arasında yer alıyor. 2023 bitkisel üretim ve hayvansal üretim açısından bereketli bir sezonu geride bıraktık.

Editör: Selim GÖKEL