Niğde Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Yaz Spor Okulları’nın açılışı çocuklar ve ailelerin yoğun katılımı ile 5 Şubat Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

5 ile 18 yaş arasındaki çocukların ve gençlerin ücretsiz olarak katıldığı yaz spor okulları 21 dalda ücretsiz olarak hizmet verecek. 3 bin öğrencinin başvurduğu kursların katılımın yoğun olmasından dolayı 1500 kişilik iki grup halinde 1'er ay halinde yapılacağı belirtildi. Kurslarda sadece yüzme branşı ücretli olacak.

Hiçbir sporcunun artık kendini sahipsiz hissetmeyeceğini Belediye olarak her sporcumuzun yanında olacaklarını ifade eden Başkan Özdemir; “Böylesi güzel bir organizasyonda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduk. Niğde Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak birlikte çocuklarımız için güzel bir organizasyon yapıldı. Geçmişte bu yaz spor okulları ayrı ayrı yapılırken bunu bu sene birleştirdik. Başlatmış olduğumuz yaz spor okullarına Niğde Merkezde 3 bin gencimiz başvuru yaptı. Gençlerimizin spora olan bu ilgisi bizleri ziyadesi ile mutlu etti. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeni ile bu tür organizasyonları yapamamıştık. Normalleşme süreci ile bu organizasyonları başlattık. Başvuru sayısı bizleri gençlerimiz için daha çok proje üretmeye sevk etti. Biz Niğde Belediyesi olarak sadece altyapı üstyapı gibi projelerle değil aynı zamanda şehrimizin sosyokültürel hayatına ve spor hayatına da dokunmak istiyoruz ve dokunacağızda. Niğde’ye yüzme havuzumuzun yanında bulunan 2500 kişilik çok güzel bir spor salonu yapıldı. İçerisinde antrenman sahaları olan çok farklı etkinliklerin yapılabileceği çok büyük bir spor salonumuz yeni bitti inşallah açılışını da önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Stadımız da bir taraftan yapılıyor. Bizler Belediye olarak Bucak Çayır Mevkii’ne bir saha ve tribünler yapacağız. İlhanlı ve İnönü Mahallesi’ne tenis kortları ve farklı spor sahaları, futbol sahaları yapacağız. Hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Niğde olarak gerçekten sporda iyi noktadayız. Niğde’deki olimpik yüzme havuzundan Türkiye’de sadece 9 ilde var. 9 ildeki yüzme havuzundan bir tanesi de Niğde’de hem olimpik yüzme havuzumuz var hem de yarı olimpik yüzme havuzumuz var aslında gerçekten spora çok büyük yatırımlar yapıldı. Geçen hafta işitme engellilerden bizi çok gururlandıran bir dünya şampiyonluğu geldi. Balkan ve Avrupa şampiyonlukları alıyoruz. Ben buradan bütün hocalarımıza sporcularımıza teşekkür ediyorum. Organizasyonumuzun da hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz Niğde Belediye sporu kurduk, Niğde Belediye spor çatısı altında da birçok sporcumuzla çalışmaya başladık. Niğde il sınırları içerisinde hiçbir sporcu sahipsiz kalmayacak. Niğde Belediye spor çatısı altında Niğde’nin çocuklarına sahip çıkacağız ve bu ilden şampiyonlar yetiştireceğiz” dedi.

Mahmut İnan yanı finalde rakibine elendi Mahmut İnan yanı finalde rakibine elendi
Editör: TE Bilişim