Yeni futbol sezonunun açılmasıyla birlikte, geçtiğimiz sezon bizlere birçok güzel heyecanı yaşatan Niğde Belediyesporun bu yıl ki durumunu görmek ve yıl boyunca sürecek lig maratonunda neler yapabileceğinin ilk izlenimlerini edinmek için, stattaki yerimizi aldık.
Niğdeli taraftarlarda yeni sezonu ve geçen yıla oranla bayağı değişmiş olan takımını görmek ve desteklemek hususunda, cumartesi günü olmasına rağmen tribünleri dolduruyorlardı.
Yorucu bir kamp dönemi geçirmek ve hele birbirleriyle yeni yeni bir araya gelerek takım olmaya çabalamak tabii ki kolay değil.
Nitekim bunun kolay olmadığını gerek sahadaki futbolcular gerekse de tribünlerdeki seyirciler, oynanan oyun ve mücadeleyi görünce, hemen kavrayıveriyorlardı.
Maçın ilk dakikaları birbirini tartan iki takımın sahayı kontrol isteğiyle geçerken, daha defansif bir yapıda oynayan takımımızın kalesi ise özellikle, Urfa Sporun sağ kanattan geliştirdiği ataklarla tehlikeler yaşıyordu.
22. dakikada sağdan gelişen Urfa atağında altı pas içinde Urfalı futbolcu topu dışarı vuruyor, 42. Dakikada aynı pozisyonun benzerinde Urfalı futbolcular bir kez daha topa dokunamayarak takımlarını golden ediyorlardı.
25 ile 27. Dakikalar arasında ilk defa az buçuk ayağında top tutmayı başaran oyuncularımızın gayretini gören hakem dayanamayıp, ödül amaçlı olsa gerek hemen su molası verip çok yoruldunuz biraz dinlenin diyordu.
Çok su içmenin etkisinden olacak 33. Dakikada orta sahaya yakın yerden kazanılan serbest vuruşu kendi takım futbolcumuz Hagi’de olmayan bir özgüvenle doğrudan Urfa kalesine hayret nidaları arasında şut şeklinde gönderirken, bizlerde kalenin 10 metre üstünden giden bu vuruşu anlamlandırmaya çalışıyorduk.
2.Yarının uzatma dakikalarında Urfa yine mutlak bir golü direğe nişanlayarak, nasıl olsa biz bu takıma her şekilde atarız düşüncesiyle soyunma odasına giriyorlardı.
2. yarının başlamasıyla birlikte oyunda ağırlığını hissettiren konuk takım elinde olmaksızın geriye yaslanan ev sahibi ekibe, gereken baskıyı kurmanın sonucunu golle alıyordu.
Golü kalesinde gören Niğde Belediyespor direnç göstermeye çalışsa da gücü buna yetmiyor, nitekim 2. Golü kalesinde görerek Urfaspora boyun eğiyordu.
Sezon başı takım değerlendirmesi yapmak çok doğru olmayabilir.
Oyuncuların birbirlerini tanıma ve adapte olma sıkıntısı çektikleri bir gerçek.
Ligin ilk maçını bir üst ligden düşüp gelmiş güçlü bir takımla yapmak hadi şanssızlık diyelim.
Rakip kaleye gitmekte zorlanan, organize olamayan, ikili mücadelelerde zayıf kalan bir Niğde Belediyespor, izledik 5 Şubat stadında.
Tek tesellim, Niğde Belediyesporu yakından takip eden ve bu konuda sezgisine güvendiğim muhabir arkadaşımız İsmail Çizmeci’nin,  bu takımın hali ne soruma “Hayır abi bu takım çok iyi takım, rakip Urfa ve sezon başı, bu takım iyi yerlerde olacak “ sözü oldu.
Nice güzel maç ve onların heyecanını yaşatan kentimizin takımını; daha güçlü, daha organize ve oyuncu kalitesini sahaya yansıtan haliyle görmek, elbette ki tüm Niğdelilerin ortak arzusu.
Lakin bu arzu gerçekleşinceye kadar yine de…
Zihnime, bir Urfa kebap acısı çöktü…