Turkcel Yüzme Günleri Niğde’de yapıldı. Olimpik havuzda yapılan yarışmaya ilgi büyük oldu.

Haber: Selim GÖKEL



VİDEO EKLENECEK...



Spor Genel Müdürlüğü, Yüzme Federasyonu ve Turkcell’in ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Turkcell Yüzme Günleri” Cuma günü  Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzunda yapıldı.

 

Yüzme Federasyonu resmi sporsoru da o Yüzme sporuna teşvik ve yarışma bilincini oluşturmak amacıyla şölen şeklinde yapılan Turkcell Günleri’nde kız ve erkek dallarında yaş gruplarına göre yarıştı. Ailelerinin ise trübünden heyecanla izlediği yarışmada bir çok yüzme antrenörü ve Turkcell sorumlulurı  görev yaptı. lan Turkcell firmasının katkıları ile Niğde’de yapılan Yüzme Günlerine ilgi büyük oldu. Sabah saatlerinde Olimpik Yüzme havuzuna aileleri ile gelen yaklaşık 100 kadar  8 – 12 yaş arası yüzücü çocuklar çok heyecanlıydı.

 

Yüzme sporuna teşvik ve yarışma bilincini oluşturmak amacıyla şölen şeklinde yapılan Turkcell Günleri’nde kız ve erkek dallarında yaş gruplarına göre yarıştı. Ailelerinin ise trübünden heyecanla izlediği yarışmada bir çok yüzme antrenörü ve Turkcell sorumlulurı  görev yaptı.

 

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN bu tür projelerin gerek sporcularımız, gerekse spor yapmak isteyen gençlerimizin daha nitelikli ve istekli olmaları açısından yararlı olacağını ve desteklerini esirgemeyeceğini belirterek, müsabakalara katılan sporculara ve antrenörlere başarılar diledi.

 

TURAN SAYIN; OLİMPİYATLAR İÇİN HAZIRLANIYORUZ

 

Yüzme Federasyonu Niğde İl Temsilcisi Turan Sayın ise yapılan etkinlik hakkında bilgi verdi. Turan Sayın; Yüzme Federasyonumuz ve Turkcell tarafından yapılan Yüzme Günleri 37 ilde yapılıyor. Turkcell ekibi ilimize bu yarışmayı gerçekleştirmek için ekibi ile geldi. Kız ve Erkek olmak üzere, 8-12 yaş arası çocuklarımız katılıyor. Bu yaş aralığında amaç, 2020 Olimpiyatlarına yarışçı hazırlamak için. Bu tür etkinlikler, yarışmalar ilerideki yarışmalar için hazırlık oluyor. Bu yarışma etkinlikler devam edecek. Niğde’de Türkiye Şampiyonası da yapacağız. Niğde olarak İç Anadolu’da Kayseri’den sonra ikinciyiz. Hazırlık kamplarına sporcu gönderiyoruz. Niğde Yüzme Sporu olarak gelecek vaat ediyor. Niğde’den Türkiye Şampiyonu çıkacak zaten bir ikinciliğimiz var. Ancak Niğde’den Olimpiyatlarda derece yapacak sporcu çıkarmanın çabası içindeyiz. Yüzme dalında Niğde parlayan bir yıldız olacak” dedi.

 

Yaş grupları arasında yarışmalarda dereceye giren yüzücülere Spor Şube Müdür Bülent Özgüven ve Antrenörler tarafından madalyaları ile katılım belgeleri verildi.

 

Editör: TE Bilişim