Gençlik ve spor bakanlığı tarafından hazırlanan ve 81 ilde uygulamaya başlayan“seyyah bizim iller” projesi ile 14-18 ve 19-26 yaş aralığında ki gençlerin kaynaşmaları ve kültürel etkileşimde bulunmaları amaçlanıyor. Gençler arasında diyalogun arttırılması ve düzenlenen gezi programları sayesinde ülkemizin doğal, tarihi güzelliklerini yerinde görerek, ülkelerini daha çok sevmelerine katkı sağlanması amaç ediniyor.

 

Gençlik ve spor bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘seyyah bizim iller’ projesi kapsamında Niğde gençleri yeni bir yer görmenin sevincini fotoğraf kareleri ile paylaşıyorlar.

 

İlimizden sivil toplum kuruluşları ile beraber toplam 1280 gencin katılacağı seyyah bizim iller projesinde öğrenciler Konya, Nevşehir, Tarsus ve Çamardı’yı gezme fırsatı bulabilecekler.

 

         Proje kapsamında Niğde’den ilk seyyah kafilesi 19-26 yaş kız grubu 16 Mart ta, erkek grubu ise 17 Mart ta Konya’yı tanıma fırsatı bulurken, Konya’nın havasını soluyan gençler bu geziden memnuniyetlerini dile getirirken; Nevşehir, Tarsus ve Çamardı’yı gezmek için gün sayan kafile gidecekleri günü bekliyorlar.

 











Editör: TE Bilişim