Bisiklet Antrenörü Özcan Kodaz’dan çok tasarruflu bir icad daha

 

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Özcan Kodaz  mahalle Bisikletini 36 volt 14 amper gücünde  akülü bisiklete çevirip ardından güneş enerjisi ile hareket eden bisiklete dönüştürmüştü.

  

 Güneş enerjisi ile hareket eden bisikletten sonra 125 cc lik motorsikletini  kendi çizmiş olduğu proje ile  LPG ile çalışır hale dönüştürdü.

  

 LPG ile çalışan motorsikleti hakkında bilgi veren Kodaz  ilk etapta gaz beyninin verimli çalışması için kendi tasarladığı radyatör sisteminini  motorsikletin üzerine montajını yaptıktan sonra diğer lpg sisteminin parçalarının montajını yaptığını belirtti.  Motorsikletini  LPG’li hale  dönüştürdükten sonra  performansından ve güç veriminden hiçbir kaybın olmadığını tam aksine çekiş gücünün arttığını belirten Kodaz Motorsikletin benzin ile km. de 10 kuruş yaktığını, LPG’li hale   dönüştürdükten sonra km. de 4 kuruşa düştüğünü belirterek artık bisiklet antrenmanlarında sporcularını motorsiklet ile  takip ederken maddi olarak zorluk çekmeyeceğini ve sporcularına  daha verimli antrenman yaptırabileceğini söyledi.

Akülü’den sonra Güneş Enerjili Bisiklet



Niğde’nin Trafik Soruna Çözüm Üretti


Editör: TE Bilişim