Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen il seçmelerinde ODTÜ Koleji basketbol yıldız erkekler takımı şampiyon olarak Niğde’yi bölge müsabakalarında temsil etmeye hak kazandı. Final maçında Mehmet Emet Aydoğan İlköğretim Okulu basketbol takımı ile karşılaşan ODTÜ Koleji basketbol takımı rakibine 80-52’lik skorla üstünlük sağladı.

 

Okul Müdürü Aydın Akbaş konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

 

“Yıldız erkekler basketbol takımımız geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birincilik elde etmiştir. Geçen yıl bölgede Niğde’yi başarılı bir şekilde temsil ederek 3.lük kupasıyla dönmüştük. Bu yıl da bölgeden en iyi sonucu almak için mücadele edeceğiz. Ayrıca bu yıl basketbol küçük erkekler takımımız da il üçüncüsü olmuştur.

 

Spor müsabakalarında fair play kurallarına uygun hareket etmek bizim için başarılı olmak kadar önemlidir. Sloganımız ne pahasına olursa olsun şampiyonluk değil; saygısızlığa, küfüre, hakarete sıfır tolerans ve hak ederek, çalışarak kazanmaktır. Maçlarda hiçbir öğrencimiz küfür veya hakaret içeren tezahürat yapmamıştır. Oyuncularımız da sadece kendi oyunlarıyla ilgilenerek rakibe karşı centilmence davranışlar sergilemişlerdir. Bizim için şampiyon olmaktan daha önemlisi de çocuklarımızın bu kazanımlarıdır.

 

Çocuklarımıza sporcu ahlakını ve takım ruhunu aşılayarak başarının mimarı olan antrenörümüz Galip Baysal ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Serap Ecer’e teşekkür ediyor, öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum.”













Editör: TE Bilişim