Niğde Belediye Başkanlığı Bayanlar Yaşam ve Spor Merkezi oluşturularak hizmete sunuldu. Merkez modern ve sağlıklı spor aletleriyle donatılarak, 5 yıldızlı bir spor merkezi haline getirildi.



Niğde de ilkleri yaşatan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür eden vatandaşlar, çalışmalarının devamını diledi. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın göreve geldiği günden bugüne Niğde’de ilk defa kapalı pazar yerleri, yüzme havuzu, sosyal tesisler, zahire pazarı, hayvan barınağı, mezbahane, hayvan pazarı, arsenik arıtma tesisleri yapılırken, bir çok alanda da sayısız hizmete imza atılarak ilkler yaşanmıştı. Bu ilklerden bir tanesine daha imza atan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Bayanlar Yaşam ve Spor Merkezi oluşturulmasını sağlayarak, birçok ilde dahi olmayan modern bir spor merkezinin kurulmasını sağladı.


Niğde de yaşayan ev hanımı, çalışan ve öğrenci olarak yaşayan hanımların boş zamanlarını sosyal faaliyetler ile geçirebilecekleri ve hanımların spor yapmalarının sağlanması, amacıyla Niğde Belediye Başkanlığı tarafından Bayanlar Yaşam ve Spor Merkezi oluşturuldu.


Bayanlar Yaşam ve Spor Merkezinin içerisinde, fitness salonları, aerobic, step, plates, diyetisyen, çocuk oyun bölümü, vücut analiz ölçümü, internet, kafeterya ve dinlenme salonu yer alıyor.


İnönü Mahallesinde vali konağı yanında bulunan Bayanlar Yaşam ve Spor Merkezi açılışına, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Doğuş grubuna teşekkür ederek başlamak istiyorum. Daha önceki dönemlerde burası üniversitemizin kütüphanesi olarak, Niğde kütüphanesi olarak hizmet vermiş ve daha sonra kütüphanenin kampus yerleşkesine taşınmasıyla beraber bu bina boşaltılarak arsasının da Niğde Belediyesine ait olmuş olmasından dolayı Niğde Belediyesine bu bina teslim edildi. Bizde Belediye olarak uzunca bir düşünme araştırma içerisine girdik. Bir dönem askerlik şubesinin buraya taşınması söz konusu oldu fakat daha sonra askerlik şubesinin yaptığı çalışmalar ve bölge komutanlığının da uygun görmemesi sonucu bu binaya askerlik şubesinin taşınması düşüncesinden vaz geçildi. Daha sonra biz burayı Niğde Belediye Başkanlığı olarak Bayanlar Yaşam ve Spor Merkezi olarak düzenlemeye karar verdik. Bina boş, kullanılmayan atıl bir haldeydi ve bozulmaya dökülmeye yüz tutmuştu. Önce bu binamızın restorasyonunu gerçekleştirdik bakımı onarımını gerçekleştirdik. Arkasından böyle bir Yaşam ve Spor Merkezine dönüştürdük. Burası tamamen bayanlara hizmet verecek. Alanında uzman kişiler tarafından gelen bayan kardeşlerimize burada spor yaptırılacak. Üç tane beden eğitimi bölümünü bitirmiş ve step hareketleri, aerobik, kültür fizik alanında uzmanlık belgesi olan arkadaşlarımızın kontrolünde burada arzu eden bayanlarımız aylık abonman ücreti karşılığında spor yapabilecekler. Burada 10 tane bayan arkadaşımız çalışacak. Gerek resepsiyonda, kayıt kabulde, gerek spor bölümünde gerek kafeterya gerekse bayanlar olduğu için yanlarında çocuklarıyla da gelme ihtimallerini göz önünde bulundurarak bir de kreş ve çocuk bakıcılığı noktasında da eğitim almış istihdamımız var. Dolayısıyla belediye personeli olarak buradaki arkadaşlarımız görev yapacaklar. Spor merkezinin Niğde Belediyesine yaklaşık 250 Bin TL maliyeti oldu. Tamamen Niğde Belediyesine ait bir Spor merkezi burası. İçerisinde bulunan spor aletleri sıfır alınmış olup Niğde’de yaşayan bayanlarımızın hizmetine sunulmuştur. Niğde şartlarında baktığımız zaman standartların üzerinde bir spor merkezi bunu belirtebiliriz. Niğde’mizin insanı en iyi hizmete layık. Bayanlar Yaşam ve Spor Merkezi Niğde’mize hayırlı olsun” dedi.







İLGİLİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYIN







Editör: TE Bilişim