19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası Kutlamaları Niğde’de Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başlayıp Protokol üyelerinin katıldığı Bisiklet turu ile devam etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları bir haftaya yayıldı. Gençlik Haftası kapsamında Atatürk Anıtına Çelenklerin konulmasıyla başladı. Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Yaşar Erdem tarafından, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Genlik haftası kutlamaları çelenk koyma töreni sonrasında  Ömer Halisdemir meydanında sergi açılışı, Bisiklet Turu ve  Olimpik Yüzme salonunda  Yüzme  bayrak yarışı ile devam etti. Niğde Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Gençlik Haftası sebebiyle düzenlemiş olduğu bisiklet turuna Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ve bisiklet sporcuları katıldı. Bisiklet turu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi önünden başlayıp Bor Askeri silah fabrikası önünde sona erdi.

Bisiklet turu sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; “ çok önemli bir hafta içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bandırma vapuruyla Samsun’a çıkarak ulusal kurtuluş mücadelesini başlattığı gün olan 19 Mayıs içinde barındıran Gençlik haftası içerisindeyiz. Biz bu haftayı çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Bu etkinliklerden bir tanesi de Bisiklet turu idi. Bu haftayı da bisiklet turu ile başlatmış olduk. Protokol üyelerimiz ve gençlerimizle birlikte bisiklet turunu gerçekleştirdik. Gençlik haftası çeşitli etkinliklerle hafta içerisinde devam edecek. 19 Mayıs Cuma günü de 19 mayıs gençlik ve spor bayramını kutlayacağız. Ben tüm gençlerimizin, tüm ulusumuzun gençlik ve spor bayramını kutluyorum” dedi.

“Yoğun çalışma tempomuz arasında spor aktivitelerine de yer veriyoruz” diyen Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Gençlik Haftası nedeniyle düzenlenen bisiklet turuna katıldık. Daha sağlıklı bir yaşam için spor yapmaya teşvik eden etkinlikleri destekliyor ve katılım gösteriyoruz” dedi.

Niğde Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Gençlik Haftası sebebiyle düzenlemiş olduğu etkinlikler Dans  ve Masa Tenisi  turnuvası ile  kutlamalara devam edilecek.
 
Editör: TE Bilişim