Niğde’de Bocce çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bocce sporuna olan ilginin her geçen gün daha da arttığı görülmektedir.


Niğde Bocce İl Temsilcisi ve Bocce İl Antrenörü M. Mustafa İLÇİN, Bocce sporuna olan ilginin her geçen gün daha da arttığını ve bunun kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Niğde’de Bocce branşında ikinci yıllarına girdiklerini ve büyük bir kesime Bocce’yi tanıtmayı başardıklarını dile getiren İLÇİN, Bocce’ye olan talebinde arttığını söyledi. Bu yıl yaz spor okullarında 50’ye yakın öğrencilerinin olduğunu ve bu sayının geçen yıla oranla iki katına çıktığını ifade etti.

İLÇİN, küçük yaşta çocuklarında ilgisinin yoğun olduğunu ve çocukların oynadıkça, öğrendikçe Bocce’yi daha çok sevdiklerini, çocukların bu ilgisine karşılık kendilerinin de çocuklarla daha fazla ilgilenerek, onlarla daha fazla zaman geçirerek Bocce’ye daha fazla yoğunlaşmalarını hedeflediklerini dile getirdi. Bunun içinde çocukların isteği doğrultusunda yaz spor okulları boyunca hiç ara vermeden gün aşırı çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.  Ayrıca yaz spor okulları sonunda başarılı olan sporculara lisans çıkarıp, İl içindeki ve İl dışındaki yarışmalara dahil edeceğini, bunun sonucunda da Niğde Bocce alt yapısını da her geçen gün daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

          İLÇİN son olarak Niğde’de Bocce sporunun devamı ve gelişmesi hususunda kendilerine imkân sağlayan ve kendilerini yalnız bırakmayan Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Harun TURHAN’A kendisi ve tüm sporcuları adına çok teşekkür ettiğini ve Bocce de daha başarılı sporcular yetiştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.


Editör: TE Bilişim