Niğde’de 8 yıldır var olan ve ilimizi ülke genelinde yapmış olduğu turnuvalar ve katılmış olduğu ligler ile temsil eden Niğde Veteranlar Spor Kulübü Orta Anadolu Masterler Federasyonuna  bağlı olarak 2 gruptan oluşan  13  takımın  mücadele  ettiği   Orta Anadolu Masterler Liginde ilimizi  temsil etmektedir.
 
Bu sezon oynadığı 5  maçta,  3  deplasman galibiyeti  alan,  bir maçta berabere kalan  ve sadece lidere son  saniye golü ile  1-0 yenilen  Niğde Veteranlar Spor Kulübü, ligde play off oynamak için tüm  gücüyle  mücadelesini  sürdürüyor.
 
Bu sezon yenilenen kulüp yönetimi ve yenilenen takım kadrosuyla Niğde’nin futbol emekçilerini bir araya getirirken yeni yönetim anlayışı ile beraber çeşitli sosyal sorumluluk projelerine imza atmayı planlayarak etkinlikleri ve örnek davranışları ile spor adına gençlere  güzel örnekler  sunmakta  olan  futbol veteranları,  sporun yaşı olmadığını bizzat sporun içinde kalarak ve aktif   spor  yaparak  göstermektedir.
 
            Ülke genelinde büyük bir yükselişe geçen ve neredeyse her ilin veteranlar takımını kurduğu aynı zamanda federasyon nezdinde çalışmaların olduğu büyük bir kitleye sahip olan ve coğrafi bölgeler olarak resmi liglerinin olduğu Veteranlar ligi sporda fair  play’in centilmenliğin ne derece önem arz  ettiğini bilerek  hareket  eden bir oluşuma  dönüşmüş  durumda.
Bu noktada  Niğde Veteranlar spor kulübüde ilimiz adına çeşitli sıkıntılara rağmen büyük bir özveri ile çalışmalarına devam etmekte olup altyapıya verdikleri önemle de üzerine düşeni gerçekleştirmektedir.
Takımın en büyük sıkıntısı  içerde oynayacakları maçları  saha sıkıntısı yüzünden Derinkuyu ve Suvermez  futbol sahalarında oynuyor olmaları, kendi ilinde  müsabakası olupta başka  bir ilin  sahasına  gitmek  zorunda  kalmak ilimizin   tesisler  açısından sıkıntısını göstermektedir.  Olabilecek bir sponsor desteği ile de daha güzel işlere  imza  atabilecek olan veteranlara  tüm  bu  noktalarda daha fazla sahip çıkılabilmesi icap etmektedir.
5 Şubat 2017 Tarihinde deplasmanda  aynı puanda ki  Kayseri Erciyes Masterler ile mücadele  edecek olan ilimiz  temsilcisi bu kritik maçta  alacağı sonuç  play  off  oynama  açısından  önem  arz  etmektedir.
 İlimizdeki etkinlikleri ve ligde ki faaliyetlerinde Niğde Veteranlar Spor Kulübüne  başarılar   diliyoruz.
 
Veteran ne demek?:
Bir işe emek vermiş, bu alanda faaliyette bulunmuş ve bu eski güzel alışkanlıklarını belli bir yaştan sonra dahi halen devam ettiren, o alanda tecrübeli kişi anlamında kullanılmaktadır. Kısaca futbol veteranlarınada futbol emekçileri’de diyebiliriz.  Bu anlamda Niğde futbol Veteranları çocuklara, gençlere ve sporseverlere güzel bir örnek teşkil etmektedir.

 
Editör: TE Bilişim