Niğde Anadolu FK Kıdemli Genel Kaptanı Sedat Gündoğdu, kulüp yapılanması ve hedefler hakkında bilgiler verdi. Gündoğdu, “En büyük hedefimiz, bu formayı Niğdeli çocukların giymesidir” dedi.

Niğde Anadolu FK’nın bir yapılanma süreci yaşadığını kaydeden Gündoğdu, “Niğde’deki herkesin gurur duyacağı, kendi çocuklarını izleyebileceği bir takım için yola çıktık. Şu anda yeniden yapılanma dönemi yaşıyoruz, Altınordu Futbol Akademisi patentli evlatlarımıza forma vererek rol modeli yaratıyoruz” dedi.

“Hiçbir zaman günübirlik başarılar ve hedefler peşinde koşmadık” vurgusu yapan Gündoğdu, “Türk futbolunun en büyük sorunu süreklilik. Sürdürülebilir başarılar elde etmenin, herkesin gurur duyacağı örnek bir kulüp olmanın yolu ise yeniden yapılanmadan geçiyor. Altınordu’nun yedi yılda ulaştığı nokta ortada. Bugün herkes Çağlar’ı ve Cengiz’i konuşuyor. Niğde’den de Çağlar ve Cengiz’ler yetişecek. Niğde Anadolu FK, henüz bir yaşında olan büyük bir projedir” diye konuştu.

ANADOLU FUTBOLUNUN MERKEZİ OLACAK

Niğde’nin sadece Niğde değil çevre illerin de futbol merkezi olacağını kaydeden Gündoğdu, “Günlük başarılar peşinde koşarak böylesine büyük hedeflere ulaşamazsınız. Şampiyonluğun mutluluğu bir gün sürer. Biz, sabah uyandığımızda kendimizi kaosun içinde bulmak ve bir kentin kaderiyle oynamak istemiyoruz. Evlat yetiştirmek ömür boyu süren bir mutluluktur ve Niğde halkı, kendi çocuklarının forma giydiği bir Niğde Anadolu FK izlemeyi gerçekten hak ediyor” dedi.

TEK İSTEĞİMİZ VAR; DESTEKLENMEK

Değişimin zamanla olacağının da altını çizen Gündoğdu, “Altınordu Futbol Akademisi’nden seçilen evlatlar, bu yolda ilk adımları atıyorlar, adeta bayrak taşıyorlar. Herkes giydiği formanın, göğsündeki armanın ağırlığını hissediyor. 18-19 yaşındaki gençler, 30 yaşındaki rakiplerine karşı canla başla mücadele ediyor. Elbette hata yapacaklar ve kaybedecekler ama sonunda başarılı olacaklar. Tek istedikleri destek. Bu gençlere, lütfen bunu çok görmeyelim” yorumu yaptı.

Editör: TE Bilişim