Niğde Belediyespor konuk ettiği 68 Yeni Aksaray Spor’u her iki yarıda bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti. Niğde Belediyespor 448 dakika sonra kalesinde gol gördü.

 

Serdar’ın AKSARAY Aşkı: 2-1

 

 

 

Bölgesel Amatör Futbol Ligi 5. Grubunda mücadelesini sürdüren Niğde Belediyespor futbol takımı dün kendi saha ve seyircisi önünde grup lideri olarak gelen konuğu 68 Yeni Aksaray Spor’u her iki yarıda attığı gollerle 2-1 mağlup ederek puansız gönderdi.

5 Şubat Stadını Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’ın yanısıra Niğde Belediyespor’lu taraftarlar tıklım tıklım doldurdular.

Niğde Belediyespor-68 Yeni Aksaray Spor futbol karşılaşmasında 350 civarında polis memuru güvenlik önlemlerini titiz biçimde aldılar. Aksaray’dan yaklaşık 300 taraftar gelerek maçı izledi.

Niğde Belediyespor’u galip getiren gollerin ikisini de 11 numaralı formayı giyen solaçık Serdar Mert attı. Niğde Belediyespor sezonun 8. maçında 68 Yeni Aksaray Spor’la oynadığı müsabakayı 2-1 kazanınca averajını +6’ya yükseltti.

İLK DEVRE

Niğde Belediyespor 448 dakika sonunda kalesinde gol gördü. Niğde Belediyespor kendi seyircisi önünde 68 Yeni Aksaray Spor’u konuk etti. Başlama düdüğü ile birlikte maçın 43. Dakikasına kadar orta saha şeklinde geçen maçın 9. Dakikasında Serdar’ın sol çaprazdan çektiği şut az farkla auta gitti.

34. dakikada gelişen 68 Yeni Aksaray Spor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Abdurrahman’ın vuruşunu kaleci Asım kornere çeldi.

Maçın 43. Dakikasında Tahsin’in yaptığı pres sonuç verdi. Topu rakibinden kurtaran Tahsin sol kanattan yerden ortaladı topun gelişine vuran Serdar kaleci Ersoy’un sağından topu 68 Aksaray filelerine gönderdi 1-0

45. dakikada sağ kanattan Tolga’nın ortaladığı topa Serdar ayağını uzattı, az farkla auta çıktı. Maçın ilk yarısı Niğde Belediyespor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

Maçın 2. Yarısının başında 46. Dakikada Serdar’ın kaleciyle karşı karşıya kalacağı pozisyonda Osman Serdar’a yaptığı faul nedeniyle 2. Sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Verilen frikik atışını Tolga kullandı, kaleci Ersoy son anda kornere çeldi.

65. dakikada 68 Yeni Aksaray Spor atağında Hakan kaleci Asım’la karşı karşıya kaldı. Asım gole izin vermedi.

66. dakikada sol kanattan gelişen Niğde Belediyespor atağında Serdar’ın soldan ortasını iyi takip eden Melih, topu boş kale yerine auta attı.

72. dakikada 68 Yeni Aksaray Spor faul atışı kullandı. Atışın kullanılmasına engel olan Oğuz 2. Sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

75. dakikada Serdar kaleciyle karşı karşıya kaldı, son anda defans gole izin vermedi.

78. dakikada sağ kanattan gelişen 68 Yeni Aksaray Spor atağında Hakan’ın sert vuruşunda kalesinde devleşen Asım topu kornere çeldi.

80. Dakikada 68 Aksaray Spor’lu Ömer’in ceza sahası dışından vuruşunda Kaleci Asım yine gole izin vermedi.

81. Dakikada Serdar orta sahadan aldığı topu yaklaşık 30 metre sürdü kaleci Ersoy’un bacakları arasından topu Niğde Belediyespor’un 2.  golü olarak 68 Yeni Aksaray Spor filelerine gönderdi.  2-0

89. Dakikada maç böyle bitecek denilirken gelişen 68 Yeni Aksaray Spor atağında sağ kanatta topla buluşan Mehmet yerden düzgün bir vuruşla topu Niğde Belediyespor filelerine gönderdi: 2-1

Karşılaşmanın daha sonraki dakikalarında başkaca gol olmayınca 90 dakikalık mücadele 2-1 Niğde Belediyespor’un galibiyeti ile sona erdi.

 

 

BAŞKAN AKDOĞAN’LA ANLAMLI PLAKET

 

Bölgesel Amatör Futbol Ligi 5. Grubunda dün oynanan Niğde Belediyespor-68 Yeni Aksaray Spor maçının devre arasında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Kaplan tarafından plaket takdim edildi.

5 Şubat Stadının çim zeminlerinde taraftarlar huzurunda gerçekleştirilen plaket takdimi sırasında konuşan Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Niğde’nin sporla tanıtılmasında Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın katkıları anısına plaket takdim etti.

 

 

BAŞKAN AKDOĞAN; “ŞAMPİYON OLACAK GÜÇTEYİZ”

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyespor-68 Yeni Aksarayspor maçı sonrası yaptığı değerlendirmede; “Ligin birinci sırasında  şampiyonluğa  oynayan bir takım ile karşı  karşıya geldik. Eğer onların bir maç fazlaları olmamış olsaydı bugün bu sahadan lider olarak biz ayrılmış olurduk” dedi.

“Bu bir başlangıçtır, Niğde belediye Spor gücünü ve neler yapabileceğini bugün burada ispatladı” diyen Başkan Akdoğan; “Hiçbir maç kolay değildir. Ama ligde oynayacağımız en zor maçlardan birisiydi. Lider koltuğuna oturacak ve şampiyon alabilecek güçteyiz” diye konuştu.

Başkan Akdoğan; “Yeni Teknik Heyetimiz, Sporcularımız ve  seyircilerimiz ile beraber  Niğde Belediyespor’u  3. Lige  çıkartmak için  ne gerekiyorsa yapacağız. Bugün burada bunun sinyalinde almış olduk. Önümüzdeki maçlarda  bu maçtan daha iyi  olacağız” dedi. 

İyi bir oyun sergileyerek sahadan galip ayrıldıklarını vurgulayan Başkan Faruk Akdoğan; “ Bizim için önemli olan galip gelmemizdi.  Onu da başardık. Ben Teknik Heyet, yönetici ve seyircilerimizi kutluyorum“ şeklinde konuştu.

 

Müsabakayı şeref tribününde izleyen AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi ise; “Sporcularımızın hepsinin anlından öpüyorum. Güzel bir maç oldu. Birinci ligde bir maç izler gibi izledim. Karşı takım da çok diriydi. Ama takım olarak üstün bir oyun ile Niğde Belediyespor yenmeyi başardı. Böyle giderse Niğde Belediyespor’un yenemeyeceği hiçbir takım yoktur. Ben Teknik Heyet ve sporcularımız kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum“ dedi.

 

5. SIRAYA YÜKSELDİK

 

Niğde Belediyespor sezonun 8. maçında 68 Yeni Aksaray Spor’la oynadığı müsabakayı 2-1 kazanınca puanını 15’e, averajını da +6’ya yükseltti.

Sezon başından bu yana 8 maç oynayan Niğde Belediyespor futbol takımı 4 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet elde ederek puanını 15’e yükseltmeyi başardı. Rakip fileleri 12 kez havalandırmayı başaran Niğde Belediyespor, kendi kalesinde ise 6 gol gördü.

BAL Ligi 5. Grubunda 8. Hafta oynanan müsabakalar sonunda Grup liderliğine 19 puanla Mersin Büyükşehir Meski Spor yükseldi. 17 Puanla Sarayönü Belediyespor ikinci, 68 Yeni Aksaray Spor ise üçüncü oldular. Grupta 16 puanla Çatalhüyük Çumra Belediyespor dördüncü, 15 puanla Niğde Belediyespor beşinci oldu.

Dün oynanan maçlarda Sarayönü Belediyespor Çatalhüyük Çumra Belediyespor’u 3-1 mağlup ederken Ceyhan Spor Adana Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı.

 

STAD: Niğde 5 Şubat Stadı

HAKEMLER: Hasan Kılıçarslan (Adana Bölgesi), Ziya Aksoy (Gaziantep Bölgesi), Mehmet Pekmezci (Gaziantep Bölgesi).

NİĞDE BELEDİYESPOR:

Asım, Oğuz, Tolga, Tahsin, Çetiner, Melih, Resul Ekrem, Hamdullah, Oktay, Rafet, Serdar

YEDEKLER:

Mevlüt, Rıdvan, Mustafa, Nuri, Nevzat, Fatih, Burak.

TAKIM KAPTANI: Tolga Taş

YÖNETİCİ: Bayram Özmen

TEKNİK DİREKTÖR: Cengiz Seçsev

68 YENİ AKSARAY SPOR:

Ersoy, Ömer, H. Hasan, Osman, İbrahim, Abdurrahman, Mehmet, Gökhan, Hakan, Yasin, Zafer

YEDEKLER:

Uğur Can, H. Serhat, Yılmaz, Ramazan, Hasan, Akif, Ahmet

YÖNETİCİ: Yasin Yeşilyurt

TEKNİK DİREKTÖR:  Levent Arıkdoğan

SARI KART: Dk. 52 Oğuz, Dk. 55 Hamdullah, Dk. 56 Resul Ekrem, Dk. 90 Serdar (Niğde Belediyespor)

Dk. 27 Osman, Dk. 44 Abdurrahman, Dk. 54 Yasin, Dk, 90 Ersoy (68 Aksarayspor)

KIRMIZI KART: Dk. 46 Osman (68 Yeni Aksaray Spor), Dk. 72 Oğuz (Niğde Belediyespor)

 

 

Editör: TE Bilişim