Niğde’de, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türk spor teşkilatının kuruluş yıl dönümünün kutlanması ve İl Spor Merkezlerinin açılışı  düzenlenen törenle yapıldı. Niğde 5 Şubat Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Niğde milletvekili Yavuz Ergun, Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Faruk Boduroğlu ve öğrenciler katıldı.

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Faruk Boduroğlu  , “öğrencilerin burada alacakları eğitimle ileride çok başarılı sporcu olabileceklerini ifade ederek, "Spor ve sportif çalışmalar bireyi fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki yönden geliştirirken enerjilerini kişilerin sağlığına katkıda bulunacak şekilde kullanma olanağı sağlar. Spor; kurallara uymayı, birlik, dayanışma, saygı, sevgi, iş birliği, paylaşma, centilmenlik ve takım ruhu ilkelerini yerleştirerek topluma uyum, kendine güven, cesaret ve arkadaşlık duygularını geliştirir. Ayrıca burada alacakları temel spor eğitimini devam ettirdikleri takdirde ileride çok başarılı bir sporcu olabilirler. Antrenörlerimizle, çocuklarımıza sporu sevdirerek, sorumluluk sahibi, kendine güven duyan, bedenen ve ruhen sağlam, geleceğin örnek gençleri olarak yetiştirmek için elimizden gelen gayret ve çabayı ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri çeşitli spor kurslarına katılan sporcuların, gösterilerini izlediler. Dereceye giren sporculara ise ödüllerini Milletvekili Yavuz Ergun ve Niğde Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar tarafından verildi.


 
Editör: TE Bilişim