Niğde Merkez de kurulu bulunan, Cevher Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanlığından aldığı “Niğde İzcilikle Tanışıyor” Projesi kapsamında 61 izcisi ile Niğde turu yaparak Sinema etkinliğin de bulundu.

 

Niğde ilimizde 2 yıldır Türkiye İzcilik Federasyonuna bağlı olarak 10 izci lideri ile izcilik çalışmalarına ağırlık veren Cevher Gençlik Kulübü, 2014 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığından aldığı “Niğde İzcilikle Tanışıyor” projesi ile izcilik çalışmalarına hız kazandırdı. Çamardı Anadolu İmam Hatip Lisesinden 41 ve Niğde merkezdeki çeşitli okullardan 20 izcisi bulunan Cevher Gençlik Kulübü 7 Mart Cumartesi günü, Niğde Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinde izcileri ile toplanarak izcilik çalışmalarında bulundu. Niğde Anadolu İmam Hatip Lisesi okul müdürü Salih Yaşar'ın gençlere yönelik kısa bir konuşmasının ardından, Bankalar Caddesi üzerinden sinemaya kadar kısa bir il turu yapan izciler sinema etkinliğine katıldılar. Sinema filminin ardından Evrensel Hafızlar Derneğinde gençlere öğle yemeği verildi.

 

Orta öğretim gençlerine yönelik çalışmalarına ağırlık veren Cevher Gençlik Kulübü, gençlerimizin boş zamanlarını iyi bir şekilde değerlendirerek, kendilerini yetiştirebilmelerini, ders dışında spor ve izcilik faaliyetleri ile kendileri kötü ortamlardan uzak tutmalarını hedeflemektedir. Bu amaçla, İzcilik, Bilek Güreşi, Dart kursları;  Gençlik Kampları, İzcilik Kampları ve çeşitli illere Kültür gezileri düzenlenmektedir. Değerler eğitimlerinin de verildiği Cevher Gençlik Kulübünde, Milli ve Manevi Değerler esas alınarak vatana ve millete faydalı gençlerin yetiştirilmesi esas gaye olarak belirlenmiştir.

 

Selçuk Mahallesi, Miray Konutlarında açılan Cevher Gençlik Merkezinde, İzcilik, Masa Tenisi ve Bilek Güreşi çalışmaları yapılmakta olup yakın bir zamanda Okçuluk ve Dart çalışmalarına da başlanacaktır.

 

Cevher Gençlik Kulübü önümüzdeki aylarda Çamardı ilçemizde Orta öğretim kız öğrencilerine yönelik ikinci bir sinema etkinliği yapmayı hedeflemektedir.

 

Editör: TE Bilişim