Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Spor kulüplerinin sorunlarını TBMM’ye taşıdı.

Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, spor kulüplerinin sorunlarını Gençlik ve Spor Bakanına anlattı. Bakan Çağatay Kılıç soruları yazılı yanıtlayacağını ifade etti.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmasında şöyle dedi: “ Niğde ve İstanbul Kartal İlçesi’nde amatör spor kulüplerine uğradığımda, kulüp tesislerini bırakın, çoğunun kulüp binası dahi yok. Malzeme sorunları var. Bir grup gönüllü yönetici çok zor koşullarda gençlere destek vermeye çalışıyorlar. Amatör spor kulüplerine İddaa'dan pay ayrılarak verilmesi, amatör spor kulüplerinin Dernekler Yasası statüsünden çıkarılıp ayrı bir statüye kavuşturulması, ecrimisil borçlarına faiz uygulanmaması, sponsor harcamalarının tamamının gelir vergisinden düşürülmesi, futbolcuların kulüplerine iki yıl bağlı kalması ve lisans bedellerinde indirim sağlanacak düzenlemeye gidilmesi konusunda bir çalışmanız var mı? “dedi

 

AZATLI’YA SPOR TESİSİ, ULUKIŞLA SPOR VE DİĞER KULÜPLERE YARDIM

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşmasında, Niğde takımlarının durumlarını da gündeme taşıdı. Azatlı Spor için saha, Ulukışla Spor ve diğer spor kulüpleri için maddi destek istedi. Bakana da durumu ayrıca ileten Niğde Milletvekili Ömer fethi Gürer konuşmasında şöyle dedi:“ Çok zor koşullarda amatör bir ruhla mücadele eden Niğde Azatlı Spor ‘un sahası dahi yok, her maçını deplasmanda oynamak zorunda kalıyor. Azatlı'ya bir futbol sahası yaptırmayı, Azatlı Spor gibi Ulukışla Spor ve diğer ekonomik sorunları olan kulüplere destek vermeyi düşünüyor musunuz?”
    

 

Editör: TE Bilişim