27 Nisan 2013 tarihinde Konya,da yapılan atletizm geliştirme projesi kapsamında yapılan yarışmalar sonunda atletlerimiz kupa ve madalyalarla ilimize döndüler.

 

Niğde nin 5 .grupta yer aldığı yarışmada 2001,2002 doğumlu kız ve erkekler de dereceye girerek yarı finallere gitmeye hak kazandılar. Yarışmalar hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Ahmet Yavuz Konya,da yapılan atletizm geliştirme projesi 1999, 2000 kız-erkek 2001, 2002 kız ve erkek kategorilerinde Niğde il takımımız küçük kızlarda ve küçük erkeklerde hem ferdi hem de takım olarak dereceye girdiler. 8 ilin katıldığı Konya, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Osmaniye, Adana, Mersin, ve Karaman ilerinin katıldığı yarışmada Niğde il takımı küçük erkeklerde 16 puanla 1. olurken küçük kızlarda 20 puanla 2. olduk. ferdi sıralamada 1500 mt. de kızlarda Şevval Özdoğan 2. küçük erkeklerde Mustafa Yaşar 1500 mt. de 2.oldu. yıldız kız takımı 5. yıldız erkek takımı ise  7.oldu. Antrenör Ahmet Yavuz,un son olarak yaptığı açıklamada ilimize bu güzel başarıyı kazandırdığımız için mutlu olduklarını ifade ederken 11 Mayıs 2013 tarihinde Eskişehir ilinde yapılacak olan  yarı Final müsabakalarında da iyi bir sonuç alarak Türkiye şampiyonasına katılıp ilimizi Türkiye şampiyonasında en iyi bir şekilde temsil etmek olduğunu söyledi. Yarışmalarda derece alan sporcularımız  kızlarda Şevval Özdoğan 2., Hatice Günaydın 7., Zelal Güneş 11., Gamze Çınar 12. olurken küçük erkeklerde Mustafa Yaşar 2., Mehmet Dayan 6., Kerem Kamil Aşkın 8. oldular.

  

Başarılarından dolayı Atletlerimizi ve antrenörleri tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan yarı final yarışlarında ve Türkiye şampiyonasında da madalya beklediklerini söyledi.


Editör: TE Bilişim