Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında Basketbol, Voleybol, Hentbol, Atletizm, Futsal, Yüzme Branşlarında müsabakalar düzenlendi.


 
 15 Ekim Cumartesi Günü Kültür Merkezinde İl Halk Sağlığı Tarafından Seminer verildi. 16 Ekim Pazar Günü Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde Kamp Yapan Kick Boks Milli Takımı, Sporcu ve Antrenörler Eşliğinde Şehit Astsubay Ömer Halis Demir’in Çukurkuyudaki Kabri Ziyaret Edildi. Niğde’de Sporun En’lerine ve hafta içerisinde düzenlenen turnuvalarda derece elde edenlere ödüller takdim edildi.

         Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından 10-16  Ekim 2016 tarihleri arasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri kapsamında Niğde 5 Şubat Spor Salonunda ödül töreni gerçekleştirildi.

         Ödül törenine Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven, ASKF Başkanı Olcay Kartal, Antrenörler, Veliler ve Sporcular katıldı.

         Gerçekleştirilen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Her yıl geleneksel hale gelen Amatör Spor Haftası etkinliği kapsamında bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden İl Müdürü Turhan ,” Amatör Kulüplerinde başlayan spor hayatının,  profesyonelliğe geçiş sürecinde büyük önem taşıdığını, amatör ruhla profesyonelce spor yapıldığında başarının kaçınılmaz olduğunu bu başarıların kazanılmasında ailenin, okulun ve antrenörlerin çok önemli yer tuttuğunu vurguladı. 

         Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’ın konuşmasının ardından Niğde’de spor alanında yılın en’leri seçilen Seçilen Sporcular ve “Amatör Spor Haftası” kapsamında düzenlenen turnuvalarda ve müsabakalarda derece elde eden sporculara madalya, kupa ve altın takdim edildi.

 
Editör: TE Bilişim