Başbakan gene manşetlik konuşmalar yaptı. İçki, sigara zamları için hayret duymanın az geleceği mazeretler öne sürdü.  “İçki ve sigara içme, Porsche’a binme”  diyen bu Başbakan, içki, sigara içenleri mi denetim altına alıyor, yoksa vergi düzenlemesi mi yapıyor? O ürünlere zam geliyor da öteki ürünler bundan paçayı kurtarıyor mu? Doğal gaz, benzin, cep telefonu ve daha bunlara bağlı olarak gelecek zamlar ne olacak? Ayrıca o ürünleri niye üretiyorsunuz? Bu üretime bağlı olarak zarar görecek diğer sektörler ne olacak?
Bir Başbakana böyle gayriciddi açıklamalar yakışmıyor. Ayrıca lüks araba kullanma merakında Başbakanla kimse yarışamaz. Kendi BMW’lerini halk biliyor. İyi bir Başbakan, halka örnek olacak bir hayat tarzı benimser. Avrupalı beğenmediğimiz başbakanlar, bisiklete, tarifeli uçağa falan biniyorlar da... Aklıma onlar geldi.
Ayıplıyorum
Şafak Pavey’i bilirsiniz, yahut artık biliyorsunuz. Güzel ve güler yüzlü bir kız. CHP’den milletvekili oldu.
Bir tren kazası sonucunda kaybettiği bacağı sebebiyle pantolon giyiyordu. Biz o eksikliğin farkında bile değildik.
Sonra, Meclis kıyafet tüzüğü ortaya çıktı. İşte erkek milletvekilleri şöyle, kadın milletvekilleri böyle giyinir...  “Yüce gönüllü”  (!) erkek milletvekillerimiz, Şafak Pavey’in bu tüzük değişikliği yapılana kadar Meclis’e pantolonla girmesini sağlayacak pratik bir çözüm bile bulamadılar.
Tüzük değiştirmeye kalktılar. Tamam, iyi, buna herkes evet der, derken başka bir “erkek” çıktı, aynı tüzük maddesine baş örtüsü ve daha bilmiyorum, neler koydu.
Meclisimizde  “erkeklikler” bitmiyordu. Bu sefer birçok kişiyi şaşırtan bir şey oldu. Öz ve en öz baş örtüsü savunucusu olan AKP, bu tüzük tasarısını geri çekti.
Ben böyle bir vahşeti anlamıyorum.
Şafak Pavey’in pantolon giyme zarureti, bir zaruretti. Onu, protez bacağıyla Meclis’te görmek, çok mu hoşunuza gidiyor, diyeceğim, vazgeçtim çünkü kimsenin hoşuna gittiğini zannetmiyorum.
Peki mesele nedir öyleyse?
Şafak Pavey’in pantolon giyme zaruretini hiçbir dayatmaya, ideoloji diye, seçim hesabına, oy hesabına bağlayamazsınız. Bu bir sağlık sorunudur ve tek başına halledilmelidir.
Şafak Pavey’e bireysel bir çözüm bulacaksınız, başka çare yok. Zaten başka çare aramaya da sebep yok. Bu acınacak ve utanılacak dalgalanmalara sebebiyet vermeden bunu yapmalıydınız. O milletvekili tek başına pantolon giyme hakkı yahut izni almalıydı, kazanmalıydı.
Birileri oy hesap ettiği için tasarıyı reddediyor, birileri de oy hesabıyla, reddedileceğini bile bile bu öneriyi yapıyor.
Baş örtüsü konusunda bir kazanım elde etmek istiyorsanız, önünüze çıkan fırsatı değerlendirmek için cesaretinizi toplar, dokuz senedir seçim meydanlarında ettiğiniz vaatlerin ardında durursunuz.
Siz de, baş örtüsü konusunda iyi niyetliyseniz Şafak Pavey’in sorunundan ayrı bir önerge vererek iyi niyetinizi gösterirsiniz. Bu yaptığınız nedir? Sağlık sorunu olan bir insanın hakkını ihlal ettiniz. Alıştığı ve gerektiği gibi Meclis’e girmesi icap eden bir insanın hakkını ihlal ettiniz.