Sözcü Gazetesi ve Sözcü Tv. Yorumcusu İsmail Saymaz bugün köşesinde Bor İlçesindeki bir imar konusuna yer verdi.  Sözcü Tv. Daha önce de Milletvekili Cevahir Uzkurt'un Kapalı Cezaevi müjdesini eleştirerek  haberleştirmişti.   Burada Tıklayın... Niğde'den sonra Bor'da kötü haberlerle gündeme geliyor. 

Gazeteci İsmail Saymaz köşesinde ;

AKP’li başkandan kardeşinin şirketine imar 

Milletvekili Uzkurt TBMM Kürsüsünden Filistin Üzerine Konuştu Milletvekili Uzkurt TBMM Kürsüsünden Filistin Üzerine Konuştu

Başlığı ile verdiği haberde, yerel seçim öncesi Bor İlçesi Başpınar Mahallesinde Güneş Enerji Santrali kurmak için  Baranlara ait  As Beton firması için imar planlaması yaptığını belirtti. 

Gazeteci İsmail Saymaz'ın konu ile ilgili köşe yazısı aynen aşağıda. 

Niğde Bor’da, AK Partili Belediye Başkanı Serkan Baran’ın kardeşi Sabri Baran’a ait Niğde AS Beton İnşaat Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Başpınar Mahallesi’nde imar planı dışında kalan arazide güneş enerjisi santrali kurmak istedi. Şirket arazinin Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı olarak imar planının yapılması için 18 Aralık 2023’te belediyeye dilekçe verdi. Bor Belediyesi, 2 Mart’ta başkanın kardeşine ait şirkete imar planı çıkardı.

Başkan Baran, şirketin kardeşine ait olduğunu doğruladı. Şirketin 2013’ten beri ilave arazide güneş enerjisi santrali kurmak için üçüncü kez başvurduğunu ve başvurularının kabul edildiğini söyledi.

Baran, şöyle devam etti: “Bu yasal hak. Güneş enerjisi paneli kurmak için imar değişikliği gerek. Eğer yasal şartlar uygunsa alanın güneş enerji santrali olarak işlenmesinde sakınca görmüyoruz. Siz de gelirseniz size de yardımcı olurum. Herkes yararlanabilir. Çünkü bu bir milli mesele.”

Sıtkı Erat ve Serkan Baran'a Canlı Yayında Bor'u Konuşalım Teklifi Sıtkı Erat ve Serkan Baran'a Canlı Yayında Bor'u Konuşalım Teklifi

Whatsapp Image 2024 03 21 At 20.22.59

Ğoğıoğoğoğ

Editör: Selim GÖKEL