Seçimler yaklaşırken katıldığımız sohbetlerde birçok arkadaşımız “Ben ne yapabilirim?” sorusunu soruyor. Aslında her ülkücünün, her milliyetçinin, her yurtseverin, vatanperverin 12 Haziran seçimleri yaklaşırken Türkiye için yapabileceği çok önemli şeyler var. Bu yapılacak şeyler birleşince ortaya büyük bir potansiyel çıkaracaktır. Bunları aşağıda sıraladım. Sizlerden bana gelecek katkılarla önümüzdeki günlerde zenginleştirip güncelleştirerek tekrar yayınlayacağım.


1) Geçmişte Ülkücü Harekette birlikte olduğunuz arkadaşlarınız ile bir toplantı düzenleyin. Bu arkadaşlarınız arasında son seçimlerde MHP’ye oy vermeyen var ise öncelikle “Neden 12 Haziran seçimlerinde MHP’ye oy vermesi gerektiği” konusunda onu ikna edin.


2) Sonra kendi aranızda görev dağılımı yapın. Bu görev dağılımı çerçevesinde listeler oluşturun. Propaganda çalışmalarında birinci çember, ikinci çember, üçüncü çember ve genel çember olmak üzere dörde ayırın. Birinci çemberde geniş aileniz ve dostlarınız, ikinci çemberde iş arkadaşlarınız ve muhitinizde oturanlar, üçüncü çemberde semtinizde oturan tanıdıklarınız/mahalle esnafı yer almalıdır.  


3) Bulunduğunuz ilçedeki MHP ilçe teşkilatına giderek çalışmanızı bildirin, görev isteyin. Bu aşamada muhakkak seçim sandığı gözlemciliği için başvurun.
 

4) 18 Mart’ta asılacak olan seçim listeleri konusunda büyük bir uyanıklık içinde olun. Seçmen listelerini kontrol edin. Listelerde bir yanlışlık görürseniz, MHP ilçe teşkilatına haber verin. Muhakkak takipçi olun.
 

5) İlk toplantıyı yaptığınız arkadaşlarınızın eşleri ve oy verme yaşına gelmiş çocukları ile katıldığı bir toplantı düzenleyin. Eğer eşleriniz seçimlere ve propagandaya  destek vermez ise sonuç almamız mümkün olmaz. Eşleriniz ve çocuklarınız birbirleri ile tanışsınlar. Eşleriniz ve çocuklarınız tanıştıktan sonra ikinci toplantıyı kendi başlarına yapabilirler. Eşleriniz ve çocuklarınız da çalışmalar için dörtlü çember oluşturmalıdırlar. AKP iktidarı döneminde kadınlara yönelik şiddet % 1400 artmıştır.


6) ‘www.mhp.org’dan MHP’nin seçim beyannamesini, MHP’nin seçim beyannamesinden alınan somut projeleri içeren listeleri indirin. Bunları okuyarak notlar alın. MHP’nin projeleri çok kapsamlı. Bu projeleri mümkün olduğunca kapsamlı bir şekilde seçmenlere aktarın. Ayrıca www.haberiniz.com www.etikhaber.com  gibi siteleri izleyin. Bu sitelerde çıkan haber ve yorumları da propaganda sürecinde kullanabilirsiniz. Asla propaganda için kişisel birikiminizi yeterli görmeyin. Siz çok bilgili olabilirsiniz.Yine de propaganda için MHP’nin seçmene ne sunduğunu öğrenmeniz gerekiyor. MHP’nin somut projelerini MHP’nin sunduğu şekli ile anlatınız. Elinizin altında bir propaganda dosyası olsun.


7) Yeniçağ ve/veya Ortadoğu gazetesine abone olun. Gazeteyi okuduktan sonra apartmanda bir komşunuza, bir kahveye veya berbere bırakın. 

8) Dostlarınızı, aynı apartmanda oturduğunuz komşularınızı, işyerinde birlikte çalıştığınız arkadaşlarınızı ziyaret ediniz. Onların da MHP’nin beyannamesinde açıkladığı projelerden haberdar olmasını sağlayınız. Sadece AKP’nin Türkiye’yi nereye sürüklediğini anlatmanız yetmez; aynı zamanda MHP’nin bunları aşmak için neler planladığını izah etmeniz gerekiyor. Nazik bir şekilde ısrarcı ve iknacı olun.


9) Gazetemizde ve yukarıda belirttiğim milliyetçi sitelerde yayınlanan köşe yazılarından ve haberlerden önemli bulduklarınızın çıktısını alın, fotokopisini çekin ve çevrenize dağıtın.


10) Siz, eşiniz ve çocuklarınız interneti daha yoğun kullanın. Aile içinde yapacağınız bir görev bölümü ile çocuklarınıza facebook ve twitter’ı etkili bir şekilde kullanın. Facebookta MHP adaylarının konuşmalarını yayınlayabilirsiniz. Yapılan etkinlikler ve MHP’nin açıklamaları duyurulabilir. Ayrıca internette haber portallarında okuduğunuz haberlerin altına muhakkak yorum yazın. Düşünün rakip partiler bu iş için ücretli eleman kiralamışlar.
 
11) MHP adayları için parti teşkilatları ile görüşerek çevrenizi davet edeceğiniz özel toplantılar düzenleyin.
 

12) Yarın aday listeleri açıklanacak. Bu aday listelerinde sizin sevmediğiniz, desteklemediğiniz adaylar olabilir. Hatta rakip partinin listesinde sizin çok beğendiğiniz bir isim olabilir. Ancak unutmayalım seçimlerde özellikle de bu seçimlerde “iyi insan” değil, Türk milletinin hukuki ve siyasi varlığını, Anayasamızın ilk dört maddesini, Öcalan ve PKK’ya affı, Türkiye’nin üniter ve milli devlet yapısını, demokrasi  ve hukukun üstünlüğünü oylayacağız. Bunları tavizsiz savunacak tek parti MHP’dir. “Adaya kızıp ülkenin geleceğini yakmak” gibi bir tavır tarih ve millet önünde affedilemez.


13) Bu çalışmalarınız sırasında MHP’ye kazandığınız arkadaşlarınızı da çalışmalarınıza aktif olarak katın. Onların çevrelerini de kazanmak için mücadele edin.


14) Propaganda bir fikrin basitleştirilerek tekrar edilmesidir. Bıkmadan usanmadan tekrar edin.


15) Bu yazıda benim aklıma gelmeyen hususları lütfen [email protected] mailto:[email protected]’a yollayın. Sizden gelen katkılar ile bu yazıyı yeniden şekillendirerek yayınlayacağım.