Seçimlerden aylar önce, Kemerhisar’daBeytullah Kirazcı’nın desteklenmesi gerektiğini ısrarla yazdım ve nedenlerini anlattım. Yazdıklarımdan dolayı beni destekleyenlerde oldu karşı çıkanlar da. 30 Martta zaferini ilan eden Beytullah Kirazcı çok büyük bir fark atarak başkanlığa seçildi. Kendisini yürekten kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.


Beytullah Kirazcı yeni bir belediyecilik anlayışıyla yola çıktı.  Düşündüğü çok yeni ve örnek  model oluşturabilecek bir yönetim şekliydi. Dolayısıyla ulusal bazda dile getirilip, “Kemerhisar Modeli” olarak kayıtlara geçti. KemerhisarModeli’yle ilgili olarak detaylara girmeyeceğim ama, en az bu yeni model kadar, hatta ondan çok daha önemli bir meseleye değinmek istiyorum.

Bu, ülkemizde çok yeni, yine BeytullahKirazcı’nin öncülük ettiği, “Başkanlık Modeli”…  Bunu biraz açıp izah etmek istiyorum.

Seçim gecesi halk, spontane olarak toplanıp zaferi kutladı. Ancak resmi kutlamalar 05 Nisan 2014 de Kemerhisar’da gerçekleştirildi.  Yerel sanatçıların yer aldığı kutlamalar büyük bir coşkuyla başladı ve sonlandırıldı. Bu kutlamalar içerisinde, Beytullah Kirazcı’nın bütün ülke belediye başkanlarına, yöneticilerine örnek olabilecek kısa ama, çok uzun ve anlamlı mesajlar içeren bir konuşması yer aldı. Bu konuşma, yeni bir belediyecilik anlayışından sonra, yeni ve özlenen bir başkan modelini işaret ediyordu.

Beytullah Kirazcı konuşmasında şöyle diyordu:

“Ben şu andan itibaren ceketimin yakasına, Mustafa Kemal Atatürk’ün rozetini taktım.! Artık bu beldede sağ veya sol yok.! Artık bu beldede, aşağı veya yukarı mahalle yok.!  Şu partiden ya da bu partiden insanlar yok.! Biz varız.! Bütün gücümüzle, hep birlikte, gerekirse imece usulüyle, yılmadan yorulmadan Kemerhisar için çalışacağız.!”  Bu sözler; sanatçı sanatıyla, amelesi küreğiyle, ustası malasıyla, tarladaki tırpanıyla, gücü olmayan yüreğiyle, çocuk tebessümüyle Kemerhisar’ı yeniden inşa edecek anlamına geliyordu…

İnsanları birleştirip tek bir yürek haline getirebilmek, erdemli insanların başarabileceklerindendir. Beytullah Kirazcı bunu, başkanlığının beşinci günü başardı ve halkla bütünleşti…

Onlarca güzel projesi var ve halk desteği sonuna kadar arkasında. Önümüzdeki yıllarda Kemerhisar’daki  hızlı değişim ve gelişmeye hepimizin şahit olacağından hiç kuşkum yok.

Yüreğini ortaya koyan bu şahsiyeti tekrar kutlar başarılarının devamını dilerim…