Niğde Belediyesi’nin down sendromlu gençler ve özel bireylerin sosyal hayata daha iyi adapte olmaları ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla inşa ettiği “Hayat Kahvesi” yarın (20 Mart) düzenlenecek törenle açılacak.

Efendibey Mahallesi’ndeki Mustafa Yiğit Millet Bahçesi içinde hizmete girecek olan Hayat Kahvesi’nde görev yapacak olan down sendromlu gençler tarafından hazırlanacak özel lezzetler, yine bu gençler tarafından servis edilecek.

ENGELSİZ ŞEHİR NİĞDE

Niğde Belediyesi, ‘engelsiz şehir’ sloganıyla başlattığı yatırımlara bir yenisini daha ekliyor. Down sendromlu ve özel çocukların sosyal hayata daha etkin katılabilmelerini sağlamak, onların sosyal becerilerini geliştirmek ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla Niğde Belediyesi tarafından inşa edilen Hayat Kahvesi, Niğde’de özel bireylere yönelik açılan ilk sosyal mekan olma özelliğini taşıyor.

SADECE BİR KAFE DEĞİL

Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yapımını tamamlayıp hizmete hazır hale getirdikleri Hayat Kahvesi’nin sadece bir kafe değil, aynı zamanda down sendromlu gençlerin ve özel bireylerin yeteneklerini sergileyebilecekleri bir atölye, sergi alanı ve etkinlik merkezi olduğunu belirtti.

ÖZEL LEZZETLERİ, ÖZEL GENÇLER HAZIRLIYOR

Özel eğitim öğretmenleri eşliğinde, Hayat Kahvesi’nde çalışacak 8 down sendromlu gencin kendi el emekleriyle hazırladıkları menüleri konuklara sunacaklarını anlatan Başkan Özdemir, burada düzenlenecek sergi ve etkinliklerle down sendromlu gençlerimizin sanatsal ve kültürel yeteneklerinin tanıtılabileceğini ifade etti.

SORUNLARI BİRLİKTE AŞIYORUZ

Hayatın her alanıyla ilgili önemli proje ve yatırımları hayata geçirmeye devam ettiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Down sendromlu ya da özel çocuklarımızın ve gençlerimizin ailelerinin yaşadıkları sıkıntıları ve zorlukları biliyoruz. Her biri özel bir değer olan çocuklarımızın yaşadığı sorunların en aza indirilmesi, ailelerinin yaşadığı sıkıntıların bir nebze de olsun aşılması amacıyla, Niğde Belediyesi olarak her türlü imkanı seferber ediyoruz. Bu amaç doğrultusundaki yatırımlarımız artarak devam edecek” diye konuştu.

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN DAVET

Yarın (20 Mart) Efendibey Mahallesi Mustafa Yiğit Parkı içerisinde saat 13.30’da açılacak olan Hayat Kahvesi’nin Niğde’ye ve kentte yaşayan tüm özel bireylere hayırlı olmasını dileyen Başkan Özdemir, “Tüm vatandaşlarımızı Hayat Kahvesi’ne davet ediyorum. Vatandaşlarımızın bu projeye vereceği destek down sendromlu gençlerimize moral ve motivasyon kaynağı olacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: Selim GÖKEL