Niğdemizde bayan sporcuların başarıları dikkat çekiyor.

      Üniversite ve okulların yanında kurumlarında çabası ile genç sporcular alkışlanıyor.

     Voleybol ve basketbolda yakalanan başarı diğer branşlarda da sürüyor.
Niğde Gençlik ve Spor il Müdürlüğü bu bağlamda çaba ve katkıları da var.
Niğde Spor Tarihi Kitabımda Niğde her spor branşının dününü yazdım.
Bor’da İş Bankası yanında Fatih kırtasiye’de Niğde Spor Tarihi Kitabım bulunuyor.
O kitapta yer verdiğim gibi Niğde Cumhuriyet döneminde zengin bir spor derinliğine sahip.
Son yıllarda bayanların artan başarısı ile gelecekte Niğde adını bu yönden de duyurabilir.
Niğde ilinde bayan sporcuların başarıları dikkat çekiyor.
Son yıllarda ise bayanların başarıları adeta katlandı.
Bayan sporcular bireysel ve takım olarak dikkat çekici derecelere imza atıyorlar.

    Bayanlarda Milli Takıma yükselen sporcularda şöyle: Saliha Bilen Basketbol Milli Takım,  Esra Özden, Pınar Şentürk, Ayça Kıroğlanoğlu  Basketbol Yıldız B Milli Takım, Ayşe Kılıç İşitme Engelliler, Serpil Günbat Boks, Duygu Ulusoy, Yıldız Orhan, Mehtap Baştuğ, Kiraz Aksu, Özge Candamar, Şerife Tuncel, Songül Bayrıl,Adive Gün Kayak,Şeyma Gürbüz,Ceren Ataç ,Çiğdem Şimşek,Sümeyye İnci,Kübra Kendirli. Eda Taşpınar, Rümeysa Nur Gümüş Taekwondo, Şerife Aygündüz, Burçin Özçelik, Sibel Gezer Judo, Milli Takımlarda Ülkemizi temsil eden sporcular oldular. Niğde Kız Bisiklet Takımında Yasemin Can, Kamer Güzenge, Melike Nur yer alırken Satranç İl Seçmelerinde Zeynep Kurt birinci oldu. Muay Thai Gençler Büyükler Bay Bayan İç Anadolu Bölge Şampiyonasında Büyük Bayanlar Adivision Da Ayşegül Özkan Ve Hatice Kalencik madalya alan sporculardı.
Bayanların yer aldığı Bor Ömürpen Şeker Spor ve Bor Belediye Spor- Aroma Bayanlar Voleybol 3.Liginde, Niğde Türk Telekom Spor-Türkiye Kadınlar Bölgesel Basketbol 2.Liginde mücadele ediyor.

    Bor Ömür Pen Şeker Spor’da Deniz Everdi, Sibel Yalçın, Ela Adakoğlu, Sevim Kandiş, Gülşah Aydınak, Ferda Bilgili, Şengül Keven, Zeynep Şababoğlu, Deniz Ece Uzunoğulları, Selin Erkul, Gülizhan Kaya, Rabia Türkmen, Hatice Özkurt, Eda Ballı,
Bor Belediye Spor’da Ekin Teczan, Duygu Altınkaya Kavuklu, Münevver Ercan,Ezgi Ağlamış,Arzu Çelikel,Merve Türkü Ardıç,Nazlı Kurtman,Seren Ekinci,Cansu Bulut,Sultan Göktaş,Cansu Bayraktar,Pınar Öztürk,Büşra Çetintaş.

    Niğde Türk Telekom Gençlik Ve Spor Kulübü: Cansu Bozhüyük,Pelin Eşsiz,Aslıhan Altundaş,Sümeyra Bayhan,Nagihan Büşra Sarpkaya,Saliha Bilen,Dilara Üşümüş,Burcu Yağmur Adıgüzel,Fatma Üstüntaş,Gizem Yıldız,Tuba Kaya,Fatma İlhan,Gökçe Çapar,Kübra Arslan,Semra Akdemir,Şevval Taşpınar,Nevriye Özbinar,Dürdane Akbal,Elif Demir,Gökçe Çuğun, Genç Takımda Şaziye Uğurlu,Nezihat Balaban,Esma Özden,Ayça Kıroğlanoğlu,Nuriye Özgüleç,Gökçen Çetin,Aslı Taşoğlu,Dürdane Akbal,Elif Duman,Nuriye Özgüleç,R.Yağmur Çalışkan,Tuğba Çalışkan,Esin Sakarya,Pınar Şentürk  Bu değerli sporcuların yanı sıra başta atletizm olmak üzere farklı branşlarda genç kızların çabaları ve spor olan tutkuları alkışı hak etmelerine vesile oluyor. Sporcularımızı her alanda desteklemek ve onları teşvik etmek gerekiyor.

     Mahmut Kılıç gibi başarıları ile Niğde tanıtan erkek sporcularımızın da başarılarını biliyorum. Bayanların ise Niğde’de çıkış yaparak dereceler almalarının Niğde gibi olanakları sporda sınırlı bir bölgede dikkate değer olduğunu düşünüyorum.

      O nedenle bu yazımda başarılı sporcularımızı bir kez daha alkışlamak ve onlara herkesimin herkesin katkı vermesini dilemek istedim. Sporcularımızın tümüne başta kurumlarımız ve sanayicilerimiz olmak üzere herkes gereken desteği vermelidir. Ömer Fethi Gürer olarak birkaç katkı veren isim ya da kurumla erilen başarılar daha da katlanması içinde bu destek gerekli olduğunu bir kez daha vurgulamk istedim..