Türkiye’de patates üretimiyle söz sahibi iller arasında birinci sırada yer alan Niğde’de yazlık patates hasadı başladı. Niğde'nin Altunhisar ilçesinde hasadı başlanılan yazlık patatesler, verimi ve kalitesiyle üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Yazlık patates ekiminde geçen yıla oranla bu yıl ekim alanlarında artış olduğunu belirten Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; “Patates üretiminde Türkiye'de ilk sırada yer alan ilimiz Altunhisar ilçesinde erkenci olarak tabir edilen yazlık patates hasadına başlanıldı. Sabah erken saatlerde hasada başlayan çiftçiler, sıcak hava nedeniyle öğleye kadar ürün toplama işini bitiriyor. Daha sonra kamyonlara yüklenen patatesler, Türkiye'nin birçok yerine gönderiliyor. Altunhisar ilçemizde geçen yıl 9 bin 230 dekar alanda ekimi yapılırken bu yıl ise ekim alanımız 11 bin 720 dekara yükseldi” dedi.

Altunhisar ve Bor'da   jeotermal kaynak arama ruhsat sahası için ihaleye çıkıldı. Altunhisar ve Bor'da jeotermal kaynak arama ruhsat sahası için ihaleye çıkıldı.

Yazlık patates üretimi yapılan Altunhisar ilçesinde yazlık patates ekimi alanlarında yaklaşık 27 oranında bir artış yaşandığını ifade eden İl Müdürü Baş; “ Altunhisar ilçemiz patates üretiminde erkenci bölgemiz. Hem kalitemizde hem verimimizde hem de ekim alanımızda artış var. Geçen yıl turfanda patateste 9 bin 230 dekar alanda yaklaşık 36 bin tona yakın rekolte gerçekleşti, bu yıl ise yaklaşık yüzde 27 oranında bir artış ile 11 bin 720 dekar alanda 46 bin tonun üzerinde rekolte bekliyoruz” dedi.

Editör: Selim GÖKEL