Niğde’de 15 Temmuz haftasında 253 şehidin anısına 253 dağcının katılımıyla 4 zirve tırmanışı yapılacağını söyleyen Niğde Valisi Cahit Çelik, Aladağların tanıtımı kapsamında Niğde’de ilk defa Yüksek Dağ Koşusu”  yapılacağını söyledi.

ALADAĞLAR DAĞCILARIN MABEDİ

Aladağların hem Niğde’nin hem de Türkiye’nin dağcılık anlamında en iyi dağlardan bir tanesi olduğunu ve dağcıların mabedi özelliğini taşındığını belirten Niğde Valisi Cahit Çelik, “Niğde’de 2024 yılında dağcılık alanında birçok aktivite planlıyoruz. Onlardan bir tanesi de “Yüksek Dağ Koşusu”. Bununla ilgili bir organizasyon yapacağız. Bu organizasyonla ilgili olarak aracılık yapan bir firma ve federasyon yetkilileri ilerleyen günlerde ilimize gelecek. Düzenleyeceğimiz bir basın toplantısı ile Niğdeli hemşerilerimize bu güzel haberi vereceğiz” dedi.

ALADAĞLARI ETKİNLİKLERE BOĞMAK İSTİYORUZ

2024 yılında Aladağları etkinliklerle boğmak istiyoruz diyen Niğde Valisi Çelik, “Tabi bu yüksek dağ koşusu haricinde, aynı zamanda 15 Temmuz’a denk gelen haftada 15 Temmuz’da şehit olan 253 şehidimizin hatırasını yaşatmak anlamında en az 253 dağcının katıldığı farklı 4 zirveye tırmanış planlıyoruz. Bu anlamda 2024 yılında Aladağları etkinliklere boğmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Niğde bilardo il birincisi Türkiye şampiyonası yolcusu Niğde bilardo il birincisi Türkiye şampiyonası yolcusu

ALADAĞLAR DAĞCILAR İÇİN CENNET DEDİĞİMİZ BİR MEKAN

Niğde Aladağların dağcılar için cennet denilen bir mekan olduğunu belirten Vali Çelik, “Kendimde bizzat dağcılık sporunu yapıyor. Aladağlar dağcılar için cennet dediğimiz bir mekan. Düzenleyeceğimiz bu organizasyonlara da kendim katılacağım. Özellikle yüksek dağ koşusunda listede olan Türkiye’den herhangi bir yer yok. Burdur – Isparta arasında Sagalosos’da daha önce bir kişinin başvurusu ile bir yarış yapılmış. Resmi olarak ilk yarış Niğde Aladağlarda olacak. Aracı firmanın bana ilettiği yurtdışında da bu anlamda tanınan bilinen ünlü “yüksek dağ koşusu” yapan kişilerinde katılacağını ifade ettiler.

İnşallah bu anlamda Niğde’mize bundan sonra her yıl yapılacak bir organizasyon kazandırmış olacağız. Organizasyonlarımızda il merkezimizin de bu organizasyonların bir parçası yapmak istiyoruz. Yani gelen dağcılar sadece Aladağları gitmesin, Niğde merkeze de gelip tarihi ve turistik yerlerimizi görsünler. Bu alanda da ilimize gelen sporcuları gezdirecek ilimizi tanıtacak bir organizasyon düşünüyoruz. Şimdiden Niğde’mize memleketimize hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Selim GÖKEL