Selim GÖKEL Haberi

Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Cumali İnce 30 Ekim 2023 Pazartesi günü sosyal medya hesabından ilginç bir paylaşım yaptı.

Vekil Cumali İnce’nin paylaşımın başlığı da büyük harflerle “UYARIYORUZ” idi.

Paylaşım aynen aşağıda.

UYARIYORUZ!!!

Niğdemiz’de OKÇU BETON ve PREFABRİK FABRİKASI’nın mallarının çalındığı, çalınan malların yaklaşık 19 tır doluluğunda olduğu bilgisi tarafımıza ulaşmış. Tarafımızca haberin doğruluğu il emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığından soruşturulmuştur. Yaşanılan bu olayının üzerinin hukuk dışı yollarla kapatılmasına yönelik duyumlar almaktayız. Bu utanç verici durumun sonuna kadar takipçisi olacağız. Siyasi kimlikleri bu olaydan uzak tutarak; adalet ve hukuk çerçevesinde sonuca kavuşması için gerekli tüm mücadeleyi vermeye hazırız. Niğde’mizde hak ve adaletten bağımsız bir düzene izin vermeyecek ve bu olayın yakın takipçisi olacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Sevdamız NİĞDE..

Milletvekili Cumali İnce beraberinde Bor İlçe ve Niğde İl Yönetimi ile birlikte Okçu Beton ve Prefabrik Fabrikasını ziyaret  etti ve basınla paylaşmıştı. 4 gün önceki haberimiz burada tıklayın.

Bu ziyaret ve yukarıdaki paylaşımdan tam 4 gün geçmesine rağmen böylesi bir konu Niğde basınında ayrıntılı yer almadı. Bu durum da çok ilginç çünkü Ulukışla’lı Demirsoy ailesine ait  olan  Okçu Beton ve Prefabrik Fabrikası’nın sahibi Lütfi Demirsoy,   hem Niğde Hamle Gazetesi hem de Niğde Gündem Gazetesi sahibiydi. Aile yıllardır Ak Partili ve yönetimlerde görev aldı.

Nevşehirli Başkan Niğdeli Başkanlardan Daha Hızlı Çıktı! Nevşehirli Başkan Niğdeli Başkanlardan Daha Hızlı Çıktı!

Şimdi MHP Milletvekili Cumali İnce’nin bu açıklaması bu konuya kulak kabartmamıza, bilgi edinmemize  sebep olduğu gibi kafamızda da bir çok soru oluşturdu.

Çalınan 19 Tır Beton – Prefabrik ürünün nasıl? kimlerle işbirliği ile? Toplam 7 milyon mu? 10 milyon mu? Betonun reçetesi, numunesi, işbirlikçileri, kolay bulunabilirliği… vs. bunları geçiyoruz. Şüphem yok, Jandarma ve Cumhuriyet Savcılığı soruşturuyordur.

Yanıtlanması gereken asıl sorular şunlar.

-        Vekil İnce’nin bahsettiği “hukuk dışı yollarla kapatılması…” nasıl oluyor?

-        Vekil İnce  “ Siyasi kimlikleri bu olaydan uzak tutarak” diyor… Neden siyasi kimlikleri uzak tutuyorsunuz?  Siyasi kimlikleri toplumun bilme hakkı yok mu?

-        Vekil İnce “ Adalet ve hukuk çerçevesinde” diyor. Hukuk dışında hangi yolla sonuca ulaştırılma çabaları var?

-        Vekil İnce bu işi neden üstlendi? Demirsoy ailesi yıllardır Ak Partili, Lütfi Demirsoy’un ismi son dönemde Ak Parti İl Başkanlığı için geçiyordu. Aile siyasi konumu ve mevcut gücü ile bu işi çözemeyecek durumda mı? Veya kendilerinden daha güçlü bir yapının karşısında mı?

-        Tarafların! siyasi kimliği düşünüldüğünde, yerel seçim planlaması mı yapılıyor?

-        Vekil İnce, her iş adamının veya seçmenin bu tarz sorunları karşısında aynı tarzda takipçisi oluyor mu? Olacak mı?

-        Vekil İnce, neden böyle bir açıklama yaptı. Veya yapmak zorunda kaldı. Devletin güvenlik güçleri, savcısı yok mu?

-        Vekil İnce müdahil oluyor da, kendi partilisine Ak Parti Niğde İl Yönetimi ve Milletvekili Cevahir Uzkurt neden müdahil olmuyor?

-        İki gazete sahibi Demirsoy ailesi neden suskun?

-        Vekil İnce “Kamuoyuna saygıyla duyurulur” diyor. Sayın İnce kamuoyunu bu konunun içeriği konusunda aydınlatmayı milletin vekili sorumluluğunda, “Sevdanız Niğde” hassasiyeti ile düşünür müsünüz?  Borhaber.net kameralarına konuşur musunuz?

-        Sayın Cumali İnce, “bu olayın takipçisi olacağız” diyor. Bizde sizin bu takipçilik düşüncenizin takipçisi olacağız.

OKÇU BETON1

Editör: Selim GÖKEL