Niğde Valisi Sayın Cahit ÇELİK’in Göreve Başlama Mesajı

Saygıdeğer Mesai Arkadaşlarım,

Çok Kıymetli Niğdeli Hemşehrilerim,

Basınımızın güzide temsilcileri,

Hepinizi en derin sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

Sözlerimin hemen başında bize güvenerek ‘Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir’ kadim kent Niğde İlimizin Valilik görevini tevdi ederek ülkemize hizmet etme onurunu bizlere yaşatan;

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a,

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya şükranlarımı arz ediyorum.

Rabbim; Devletimize, Aziz Milletimize bizleri mahcup etmesin.

Sağlık Ocağının Engelli Asansörü Çalışmıyor Sağlık Ocağının Engelli Asansörü Çalışmıyor

Bugün, kendi hür ve bağımsız irademiz ile bu kutsal vatan topraklarımızda şanlı Türk Bayrağımızın altında dinmeyen ezan sesimiz ile hayatımızı sürdürmemizi sağlayan ve bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum.

Hizmet bayrağını kendisinden devraldığım ve son valiler kararnamesi ile Ağrı İline vali olarak atanan Mustafa KOÇ valimiz başta olmak üzere, benden önce bu güzel memlekete hizmet etmiş, bu memleket için taş üstüne taş koymuş tüm valilerimize çok teşekkür ediyorum. Mustafa KOÇ valimizden almış olduğum hizmet bayrağını ileriye taşımanın çabası ve gayreti içerisinde olacağım.

Değerli Basın Mensupları

Kadim tarihiyle, tarımıyla, ekonomisiyle ve son yıllarda merkezine yenilenebilir enerjiyi de alarak ivmelenen sanayisi ile büyük bir potansiyele sahip şehrimize hizmet etmenin çok büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Üzerimize aldığımız sorumluluğun farkında ve bilincinde olarak ilimizi Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda daha parlak bir geleceğe taşımak için büyük bir gayretle çalışacağımı ifade etmek istiyorum.

5.000 kişiden fazla insanımıza istihdam imkanı sağlayan Niğde OSB ve Bor Karma OSB ile beraber yeni kurulmuş Niğde II. OSB, Enerji ihtisas Endüstri bölgesi ve Tarıma dayalı İhtisas Besi OSB’nin faaliyete geçmesi ile beraber, ilimizde hem istihdam hem üretimde ciddi bir artış olacaktır. Milletvekili arkadaşlarımız, Belediye Başkanlarımız ve diğer tüm paydaşlar ile beraber tüzel kişilik kazanmış ama halen faaliyete geçmeyen OSB’lerin en kısa sürede faaliyete geçmesi için elimizden gelen her türlü çabayı ve gayreti göstereceğiz.

Şehrimizin birlik ve beraberliği en büyük beşeri gücümüzdür. Kamu kurumlarımız, belediyelerimiz, muhtarlarımız, eğitimcilerimiz, siyasetçilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla omuz omuza el ele hep birlikte şehrimize hizmet için gecemizi gündüzümüze katarak aşk ile çalışacağız.

Kıymetli Hazirun

Görev süremiz içerisinde kurumlar arası koordinasyon ve istişareyi en üst düzeye çıkarmak suretiyle tüm kamu hizmetlerinin vatandaşımızın en hızlı ve güler yüzlü bir biçimde sunulması temel şiarlarımız arasında olacaktır. Aziz milletimiz kendisine ait kurumlardan  ‘kendi evlerinden’ en iyi hizmeti en hızlı biçimde alacaktır. Yapımı devam eden kamu yatırımlarımız özenle takip edilecek ve bir an önce halkımızın istifadesine sunulması için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

Bizlerin emaneti şehit yakını ve gazilerimiz ile engelli, yaşlı dul ve yetimlerimize yakın ilgi gösteren bir anlayışla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret göstererek, şehrin gelişim dinamiklerine uygun projeler üretmeye çalışacağız.

Yönetim anlayışımız, insan hakları ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde, tüm vatandaşlarımızı kucaklayan, herkese eşit ve adil davranan, karar alırken yönetişim ilkesini işleten bir tarz olacaktır.

Sözlerime son verirken Hz. Ali Efendimizin Mısır’a Vali olarak tayin ettiği Eşter El Neha’iye gönderdiği mektuptan bir paragraf okumak istiyorum:

“….Halka karşı merhametli olmayı, sevgi ve iyilikte bulunmayı kendine şiar edin. Kesinlikle onların malını ganimet bilen yırtıcı bir canavar olma. O insanlar iki sınıftır: Birincisi, dinde kardeşin, ikincisi ise yaratılışta senin eşindir.

İnsanlara, yakınlarına, ailene ve insanlar arasında özel sevgi beslediğin kimselere karşı adaletli davran! Böyle yapmadığın takdirde zulmetmiş olursun. Allah’ın nimetini tahrif eden, azabının hemen gelmesine sebep olan şeyler içinde zulümden daha güçlüsü yoktur. Kuşkusuz Allah mazlumların ahını duyandır, zalimleri de gözleyendir.”

Rabbim bu öğütler çerçevesinde bu güzel memlekete hizmet etmeyi bana nasip eylesin. Bir kez daha bana bu fırsatı verdiği için sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın İçişleri Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum.

Yeni görevimiz ülkemiz, milletimiz, Niğde’miz ve siz değerli hemşerilerimiz için hayırlara vesile olması diliyorum.

 Allah yar ve yardımcımız olsun.

Editör: Selim GÖKEL