Niğde merkezli turizm firması Samistal Travel sahibi Cevdet Eroğlu sitemize yapmış olduğu açıklamada:

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) desteklediği tanıtım projemiz kapsamında Niğde’ye 18 Ekim-21 Ekim tarihleri arasında 25 Fransız ve Belçikalı Tur operatörünü getiriyoruz. Gerçekleştireceğimiz organizasyon kapsamında ülkemizi ve Niğde’mizi en iyi şekilde tanıtacağız ve yapacağımız bu tanıtım ülkemiz imajına doğrudan katkı sağlayıp ilimiz turizminin bilinirliğinin artırılması noktasında bir avantaj teşkil edecektir” dedi.

NİĞDE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ TALEBİMİZİ GÖRMEZDEN GELDİ.

 

Bir kentin tanıtımı sahada ve yerinde yapılan tanıtımla olur. 18.09.2023 tarihinde NİĞDE İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNE vermiş olduğumuz 22559368-2259392 sayılı yazımızda Niğde tanıtımı için gelecek yabancı misafirlerimize verilmek üzere bir çanta hazırlanıp içerisinde Niğde’mize ait yabancı dilde katalog ve argüman talebimiz olmuştu. Maalesef o kadar gün geçmesine rağmen Niğde İl ve Kültür Müdürlüğü’nden yazımıza bir cevap verilmemiştir dosyamız Sümen altı olmuştur.

NİĞDE TURİZMİ AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ İLE YÜRÜTÜLÜYOR

Maalesef kent turizmi için hiçbir proje üretmeyen sahada öz verili çalışmalar yapıp bu kenti nasıl turizmde marka yaparız konusunda kafa yormadılar. Sadece yenilsin içilsin mantığıyla hareket etmemek gerekir kurumu itibarsızlaştırarak ülke turizmine vizyon koyulmayacağının Niğde’de anlaşılması gerekir. Bu zamana kadar ahbap çavuş ilişkileriyle yürütülen Niğde turizmini bu saatten sonra sorgulayan yapıların olduğunun bilinmesini isteriz.

NEVŞEHİR İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ TALEBİMİZE AYNI GÜN CEVAP VERDİ.

 

Önemli bir proje üzerinde çalışıyorsanız şayet hızlı ve aktif olmanız gerekir. Bu bağlamda geçenlerde Nevşehir İl Kültür vekilimiz Sn. Orhan Kekeç‘i makamında ziyaret ederek bölge tanıtımı için şirketimize gerekli argümanlarının tarafımıza verilmesi hususunda talepte bulunduk. Sn. Müdürümüz hiç vakit kaybetmeden gerekli materyalleri hızlı bir şekilde tarafımıza temin edip ayrıca gelecek misafirlerle ilgili tarafımızdan bilgi aldı. Bu durumun çok önemli olduğunun farkına vardıklarını ihtiyaç olması durumunda müdürlüğün ek kaynak sağlayabileceğini söyledi. Kendisine, ülke menfaatini ilgilendiren bir konuda göstermiş olduğu özveriden dolayı şahsım ve sektörüm adına şükranlarımı sunarım” dedi.

Artık gelişen dünyada turizmin önemi gün geçtikçe daha da iyi anlaşılmaktadır ve bacasız sanayi diye tabir ettiğimiz bu sektörün ülkemiz cari açığına direkt olarak katkı sunduğunun farkına varılması gerekir.

Gerek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep TAYYİP ERDOĞAN’nın gerekse Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY’un Türkiye Yüzyılı hedeflerinden bahsederken 2028 yılında “90 Milyon turist 100 Milyar Usd döviz” sloganı ülkemizin rekabetçi gücünü ortaya koymuştur. Bu inançla bizlerinde şehrimizde proje üreten ve ürettiği projelerin ilgili bakanlıklardan geçmesini sağlayacak ve takibini gerçekleştirecek dinamik kadrolara ihtiyaç olduğunun bilinmesini isteriz.  

NİĞDE’YE AKLI BAŞINDA DİJİTAL DÜNYAYA ENETGRE OLMUŞ VE RAKİP İLLERİ ANALİZ EDECEK VİZYON SAHİBİ BİR KÜLTÜR MÜDÜRÜNÜN ATANMASI KAÇINILMAZDIR!

Niğde İl Kültür Müdürlüğü’nün daha aktif çalışması ve kentimiz turizmi için daha gerçekçi yaklaşabilen, dijital dünyaya entegre olmuş vizyon sahibi kişilere ihtiyaç duyulduğunun bilinmesini isteriz. Maalesef ilimizi turizm anlamında ileriye taşıyamayan köhne yapıların pasifize edilerek yerine donanımlı, olaylara gerçekçi yaklaşabilen dünya turizmini yakından takip eden ve ülkemiz cari açığına kent olarak nasıl bir katkı sunarız sevdasıyla çalışabilecek bir Kültür ve Turizm Müdürü’nün atanması Niğde’nin önünü açacağı gibi ülke turizmi açısından ayrıca bir kazanım olacaktır.

CHP’li Adem; AKP'nin tarım politikaları enflasyonu artıracak! CHP’li Adem; AKP'nin tarım politikaları enflasyonu artıracak!

 

YILMADAN, YORULMADAN İLİMİZİ ULUSLARARASI HER PLATFORMDA TANITACAĞIZ.

İlimizde her ne kadar turizme bakış açısı Türkiye Yüzyılı ile bağdaşmasa da devletimizin bizlere sağlamış olduğu destekle durmadan ve yılmadan çalışmalara devan edeceğiz.

03 Ekim -06 Ekim 2023 tarihleri arasında PARİST’E düzenlenen “Uluslararası Turizm Fuarına” katılmak üzere Paris’e gittik. Orda tur operatörleriyle görüşmeler yapıp 2024 turizm sezonunda ülkemiz turizminin daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalar yaptık.

Hani hep deriz ya: “Gitmediğin yer senin değildir” diye işte tamda bu anlamda fuar yetkileriyle görüşüp 03 EKİM 2024’de Paris’te inşallah devletimizin desteğini de arkamıza alıp bu önemli fuarda yerimizi alarak yeni destinasyonlar içerisinde gördüğümüz Kapadokya’nın giriş kapısı olan Niğde’mizi tanıtarak kültür, dağ ve inanç turizmi potansiyelinin öne çıkması için mücadele vereceğiz.

Editör: Selim GÖKEL