Mustafa Ceylan Kamuoyuna yaptığı açıklamada neden Niğde Belediye Meclis üyeliğine bağımsız aday olarak başvurduğunu belirtti.

Mustafa Ceylan, TBMM'nin tek başına muhalefeti olan Kamer Genç gibi Niğde'nin çıkarları için tek başına mücadele edecek hiç bir partiye bağı olmayan bağımsız bir adaya ihtiyaç vardı işte o boşluğu doldurmak için aday olduğunu belirtti.

Her platformda halkın menfaatlerini savunan ve şehrimizin zararına olan her konuyu açıkça dile getiren Mustafa Ceylan Niğde Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi adayı oldu.

Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar

Yazılı bir basın açıklamasında seçimlere  siyasi partiler liste usulü girdiklerinde seçmen parti adaylarına değil, partinin kendisine oy vermektedir diyen Mustafa Ceylan; “Oysa ben bağımsız meclis üyesi adayı olarak seçime gireceğimden belediye meclis üyeliği oy pusulasında direk benim adım MUSTAFA CEYLAN-BAĞIMSIZ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYI olarak yer alacak yani siz değerli hemşerilerim kimi seçeceklerini görerek oy verecekler. Oysa diğer türlü partiye oy verildiğinde hangi sıraya kadar o partinin meclis üyesi seçileceğini, kimin seçilip seçilmeyeceğini bilemeyecekler. Gelin hep beraber bu ilki gerçekleştirelim. Sizin adınıza belediye meclisinde bağımsız aday olarak yerimi alıp sizlerin sesi olayım.”

Daha öncede parti başkanlığı yapan ve milletvekili adayı olan Mustafa Ceylan; “Bugüne kadar çeşitli siyasi partilerde görev almamın nedeni, halkımızın haklarını savunma mücadelesi vermek içindi. Her zaman Hakk’tan ve Halktan yana oldum. Siyasi partilerde görev alanların zamanla siyasi çıkarları ve şahsi çıkarları ortaya çıktığını görünce, halkımızın belediye meclisinde sesi olmak için BAĞIMSIZ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYI oldum. Tüm halkımızdan desteklerini bekliyorum. Ben sizin belediye meclisinde sesiniz olacağım. Belediye meclisinde sizlerin isteklerinizi dile getiren; bir kardeşiniz, bir evladınız, bir abiniz olacak. Hiçbir partiye bağlı kalmadan, Allah’tan başka kimseden korkmadan sizin hakkınızı sizlerin vereceği güç ile savunacağım.” dedi.

Niğde Çınarlı köyü doğumlu olan Mustafa Ceylan, partilerden yana değil halktan yana bir politika sürdüreceğinin vurgusunu yaparak “Halkın menfaatine olan her karara evet demek için, halkımızın zararına olacak bütün işleyişe dur demek için, belediye kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlamak için, belediye meclis üyesi adayıyım. Siz hemşerilerimizin bana bağımsız meclis üyesi olarak vereceği güç ile sizleri en iyi şekilde temsil edeceğim. Niğde’de bir ilk olarak Belediye Meclis Üyeliğine bağımsız aday olarak başvurdum. Bunun ise tek bir sebebi var; ‘Hakk’tan yana ve Halktan yana olmak’. Niğde Belediyesi Meclis Üyeliği için oylarınıza talibim. Niğde Belediyesi Meclisinde güçlü ve etkili bir ses olsun diyorsanız, yolsuzluklara, haksızlıklara, talana, kayırmacılığa son vermek istiyorsanız oy pusulasında yer alacak olan Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Adayı Mustafa Ceylan yazacak bölüme evet mührünü basın” şeklinde konuştu.

NİÇİN BAĞIMSIZ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYI OLDUM?

- Belediye Meclisinde hiçbir partinin etkisinde olmadan hürce şehrin hakkını savunmak için,

- Belediye çalışanlarının emeklerinin karşılığını almalarını sağlamak için, işçilerin sesi olmak için,

- Niğde Kalesi mağdurlarının hakkını savunmak için,

- Sanayi esnafının, kentsel dönüşüm mağdurlarının haklarını savunmak için,

- Depremde zarar gören ve mağdur olan Niğdeli depremzedelerin belediye meclisinde sesi olmak için,

- Söz verilip yapılmayanları parti adına değil, halk adına takip için bağımsız adayım

- Herkesin ulaşabileceği bir kişi olduğum için,

- Çıkar ilişkisi kurmadan, Hak ve halk menfaatine çalışacağım için,

- Parti yönetimine göre değil, halka göre hareket edeceğim için,

- Belediye meclisinde halkın gözü, kulağı ve sesi olmak için,

BAĞIMSIZ BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNE ADAYIM!...

Mustafa CEYLAN Kimdir?

Niğde ilinde 1984 yılında Çınarlı (Melendiz-Cınara) köyünden olan anne ve babadan dünyaya geldi.

İlkokulu Zahide Sefer, ortaokulu Niğde İmam Hatip Lisesi ortaöğretim kısmında, lise öğrenimini Niğde Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe bölümünde tamamladı. Daha sonra Niğde Üniversitesi Muhasebe, Anadolu Üniversitesinde İşletme bölümlerini bitirdi. Yüksek Lisansını ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Yönetim ve Organizasyon bölümünde tamamladı. Şehrine sevdalı ve haksızlığa asla tahammül edemeyen bir yapıya sahip olan Mustafa Ceylan; ‘Mobbingin (bezdiri) Personel Üzerine Etkileri’ konusunda araştırmalar yaptı. Ceylan siyasette de personel üzerinde mobbingin büyük etki oluşturduğu görüşünü savunmaktadır. Niğde’nin ilk Bağımsız Belediye Meclis Üyesi adayı olan Mustafa Ceylan, yine Niğde’de bir ilk olan ve Genel Merkezi Niğde olarak kurulan sendikanın da Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Bankacılık ve finans alanında özel sektörde deneyimi de olan Ceylan, tecrübe edindiği uzmanlık alanlarına bağlı olarak halen kamusal faydaya katkı sağlayan Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak bazı görevlerde yer almaktadır. Mustafa Ceylan geçmiş dönemler içerisinde parti il başkanlığı görevinin yanı sıra milletvekili adayı olarak da Niğde siyaseti içerisinde yer aldı.

Editör: Selim GÖKEL