Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Başmakçı ve İmrahor köyü arasında yol kenarında işçiler tarafından fark edilen ve kemiğe benzeyen nesneler, yetkilileri harekete geçirdi.

Bir iskelet formu taşımayan nesneleri gören işçi yaklaşık 2 ay önce durumu yetkililere bildirdi. Yetkililerden herhangi bir dönüş olmayan işçi, bu kez durumu basın mensuplarına bildirdi. Bölgeye giden basın mensupları ise konuyu haberleştirdi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA DİNAZOR FOSİLİ DEĞİL

Niğde'de özellikle sosyal medyada bir anda gündem olan konu üzerine Niğde Valiliği tartışmalara son noktayı koydu. Valilikten yapılan açıklamada: ''Bugün Ulukışla ilçemize bağlı Başmakçı köyü civarında Dinozor Fosili Bulunduğuna dair İddialar neticesinde konunun uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucu; Alanda fosil kalıntılarına benzetilen malzemelerin bölgenin jeolojik yapısına uygun olarak traverten yumru oluşumları olduğu anlaşılmıştır.  Yapılan incelemelerde bu oluşumların tamamen kalsiyum karbonat içerikli olduğu anlaşılmış dolaysıyla bu parçaların fosil olmayıp traverten taşı olduğu tespit edilmiştir.'' denildi. 

Günümüzden 66 milyon yıl önce bir astreoidin Meksika kıyılarına çarpmasıyla beraber oluşan enerji nedeniyle yok olan dinozorlar, bugünkü Anadolu topraklarında hiç yaşamadı. Çünkü Anadolu coğrafyası oldukça genç bir coğrafya. Her ne kadar 3. Jeolojik zamanda oluşmaya başlasa da 4. Jeolojik zamanda oluşmuş bir havza aynı zamanda. Ama dinozorlar 2. Jeolojik zamanda yaşadı. Dinozolar hayattayken Anadolu sular altındaydı. Dinozorların yok olmasından yaklaşık 20 milyon yıl sonra su üstüne çıkan Anadolu, bundan 2 milyon önce bugünkü şeklini aldı. Dolayısıyla dinozorların yapılan araştırmalar sonucu; Antarktika, Arjantin, Kuzey Amerika, Birleşik Krallık, Moğolistan, Avustralya, Çin ve Alaska'da yaşadığı öğrenildi. 

Gggg 1708697525 989 (1)

Engellilerin bir günlük askerlik sevinci Engellilerin bir günlük askerlik sevinci

Editör: Selim GÖKEL